01.05.2005

Kommunister vil begå selvmord - med opium for folket

Forfatter: G. Johnsen

Svenske kommunister vil fremme islam - som afskyr de gudløse kommunister

Lederen af Sveriges gamle kommunistparti Vänstern, Lars Ohly  har gentagne gange under voldsomme interne diskussioner i partiet om dets politiske linje ladet forstå, at han går ind for totalitarisme.

Det gør islam også. Der er gensidig sympati. Vänstern har fremsat et forslag til regeringen til styrkelse og spredning af islam.

Sverige bør sørge for imamuddannelse. Manglen på imamer "hindrer videreudvikling af de muhammedanske menigheder", idet imamerne er "vigtige rådgivere i sociale og retslige spørgsmål." Men menighederne har ikke kapacitet til at uddanne imamer.

Derfor bør Sverige sørge for imamuddannelse indenfor højskolesystemet.

Et professorat i islamologi oprettedes 1983 i Lund. Emnet lokker både troende og ikke-troende til universitetskurser og højskoler. Det svenske islamiske akademi har indledt et samarbejde med Ersta Skøndal Højskole om kurser i theologi med henblik på islam og kommende imamuddannelse.

Det islamiske Studieforbund har indgået aftale med Sensus Studieforbundet om at "opbygge, udvikle og samordne studiearbejdet" blandt landets muhammedanere, således at "islam bliver en selvklar del af svensk kultur" og at "landets muslimer bliver integreret" i Sverige.

Emnerne skal også kunne læses som selvstændige kurser, hvilket kan lokke nye grupper til højskolerne.

Det bør derfor pålægges højskolevæsenet at udrede hvilket behov der findes for en imamuddannelse og hvorledes den skal udformes. Rigsdagen bør meddele regeringen, at dette er dens ønske -

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening