29.04.2005

Helle Thorning-Schmidts nye åbenhed

Forfatter: Harry Vinter

Vi spurgte for 10 dage siden, om repatriering af utilpassede udlændinge er en mulighed, - og venter stadig på svar

Kære Helle Thorning-Schmidt

Omkring din tiltrædelse som ny formand for Socialdemokraterne har du flere gange udtalt, at S fremover åbent vil tage de problemer op omkring udlændinge- og indvandringsforhold, som trykker et stort antal traditionelle S-vælgere, og som i kraft af partiets hidtidige noget virkelighedsfjerne politik på dette område har presset mange af dem over i Dansk Folkeparti. Du har f.eks. sagt på jeres debatforum (http://s-dialog.dk/default.aspx?site=hellethorning-schmidt&func=article.view&id=84330):

"Vi må tage de bekymringer som mange har alvorligt, og vi skal kunne tale åbent om de problemer, som de mange forskellige kulturers møde afstedkommer."

På s. 26 i velfærdkommissionens publikation "Fremtidens velfærd og globaliseringen" hedder det: "Indvandrere fra mindre udviklede lande modtager derimod mere fra de offentlige kasser, end de bidrager. Det skyldes, at de både har en lav erhvervsdeltagelse og som regel ikke forlader landet igen, inden de bliver gamle. De modtager i gennemsnit 2,6 millioner kr. mere over livsløbet, end de betaler til den offentlige sektor."

Det danske velfærdssystem kan ikke holde til denne belastning. Der er imidlertid ikke herhjemme – lige så lidt som i noget andet europæisk land - opfundet nogen model for, hvorledes det skal lykkes at indpasse muslimske indvandrere i samfundet, det være sig økonomisk, kulturelt eller socialt.

Den eneste mulighed for at undgå en fortsat neddrosling af vort sociale system ser følgelig ud til at være repatriering af de udlændinge med denne baggrund, som ikke er indstillet på at tilpasse sig vestlige levenormer.

Er denne problemstilling omfattet af Socialdemokraternes nye åbenhed med hensyn til, hvad der må diskuteres?

 

Med venlig hilsen

Harry Vinter

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810