28.04.2005

Har Sverige ytringsfrihed?

Forfatter: G. Johnsen

Socialt indigneret politiinspektør i Malmø suspenderet!

En 98-årig mand i Malmø, Gustav Holmstrøm, næsten blind og dårligt gående, nægtedes plads på alderdomshjem. Det vistes i TV og vakte forargelse i befolkningen.

Nu havde politiinspektøren i Malmø fået nok af regimet! Han skrev et brev til borgmesteren:

Hej Ilmar! (=borgmester Ilmar Reepalu (finsk af fødsel))

Både du og jeg forventer os en tryg og behagelig alderdom. Jeg har de seneste dage fulgt omtalen i massemedierne af den gamle mand, som ikke ville noget hellere og som med al ret har krav på, at det svenske samfund giver ham en tryg tid de sidste leveår. Han har arbejdet og slidt og betalt skat efter sin formåen hele sit liv og nu bliver han udsat for en umenneskelig behandling ved at puffes rundt som en pakke mellem forskellige såkaldte plejeformer.

Psykisk mishandling!

Han har - efter eget ønske - ret til egen bolig med den hjælp, han behøver.

Punktum slut!

Du viser endnu engang prøve på din umenneskelighed som en desperat sosse i nød.

Malmø Kommunekasse har faktisk råd til denne lille udgift, som kan give Gustav og mange andre pensionister et godt liv i Malmø deres sidste leveår. Du må naturligvis ændre det økonomiske system og lade flere penge gå til ældreforsorgen.

Indskrænk din gigantiske understøttelse til alle fandens perkere i Malmø (læs Rosengård) og lad svenskere som har arbejdet og slidt hele livet for at opbygge Sverige få del i vort velfærd.

Jeg hedder (Bengt Lindstrøm) og har arbejdet som politiinspektør i Malmø i mange år. Jeg hører for tiden til udrykningsafdelingen og er chef for samtlige politifolk i Malmø ved store udrykninger ved forbrydelser, ulykker og brand.

Jeg har ikke i sinde at blive i Malmø og blive pensionist her. Jeg har megen stor erfaring og kundskab om Malmø og dets positive og negative sider, men nu er målet fuldt.

Du er repræsentant for Malmø Kommune og har udvist en særlig dårligt lederskab med en dømmekraft og mangel på empati, som er lig nul. Sydnyt har desuden forsøgt at stille dig spørgsmål, som du på en uforskammet måde har nægtet at svare på.

Jeg håber, at du selv bliver gammel og svag inden længe og afhængig af hjælp. Fy for fanden, hvor jeg hader dig og dit fandens socialdemokrati!

Jeg kræver, at du tager en del af pengene, som du og dine fandens socialdemokratiske kolleger lægger på den kriminelle Muhammed i Rosengård og i stedet for satser dem på vore svenske pensionister.

Hilsener fra en 43-årig, som skammer sig over at bo i Malmø.

(underskrevet Bengt Lindstrøm)

 

Efterspil:

Bengt Lindstrøm blev omgående sat fra bestillingen, mens han afventer politiundersøgelsen imod ham.

Den skal bl.a. klarlægge, om han tidligere har givet udtryk for lignende "racistiske" udtalelser.

Man vil rimeligvis næste uge have fundet frem til, hvilke disciplinære foranstaltninger, Lindstrøm skal pålægges. Det kan blive en advarsel, en nedgang i løn eller afsked, siger amtspolitimesteren Anders Danielsson. Han ser alvorligt på sagen, da han er bange for, at den kan skade befolkningens tillid til politiet.

Imens strømmer vrede breve ind til borgmester Reepalu fra borgere, der deler den exkluderede politimands opfattelse af ret og vrang.

Har Sverige ytringsfrihed?

For et par år siden skrev en mand i Malmø til kommunen og klagede – Gud bevares, i ret groft sprog – over, at en arabisk storfamilie blev flyttet ud i hans villakvartér. Han blev idømt en kæmpebøde for dette brev.

Man skal altså tænke sig godt om, før man henvender sig i et brev til en kommunal politiker i Sverige. Brevet opfattes ikke som udtryk fra en frustreret medborgers nødvendige udbrud for at tage dampen af maskinen, men bruges omgående til at slå ned på den formastelige, der ikke forstår, at ytringsfriheden i Sverige er meget begrænset.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810