21.04.2005

Den foreslåede EU-traktat er et fremskridt

Men det er tyrkist medlemskab ikke! Gør NEJ TIL TYRKISK MEDLEMSKAB til folkeafstemningens hovedtema!

Den ny EU-forfatning er - set ud fra et nationalstatssynspunkt - et fremskridt !

Derfor skal EU-modstandere og skeptikere ikke bruge tiden på forfatningen.

Men på at aftvinge danske politikere et løfte om, at Danmark ikke vil godkende Tyrkiet som medlem af EU !!

EU er for europæiske lande, med en europæisk kulturbaggrund.

Uagtet om Frankrig, Holland eller Storbritannien stemmer Ja eller Nej til den ny EU-forfatning vil EU-samarbejdet fortsætte.

Der vil også komme en ny forfatning til afløsning af Nice-traktaten.

Men det er muligt, at nogle af landene kun vil tilslutte sig en ny forfatning, på betingelse af, at EU giver de pågældende lande nogle forbehold på linje med dem, Danmark har.

Det er der intet, der forhindrer EU i at gøre.

Det kan være en styrkelse af det europæiske samarbejde på langt sigt, hvis denne praksis indarbejdes. Sådan tror jeg, det ender.

Men ét står fast. EU fortsætter!!!

Som ”gammel” EU-modstander har jeg den opfattelse, at den ny forfatning på afgørende områder er mere demokratisk opbygget, end de tidligere traktater har været.

Derfor ser jeg ikke selve traktaten som det afgørende ved den kommende folkeafstemning i Danmark.

EU er trods alt et demokratisk samarbejde imellem europæiske nationalstater, som alle har kristen kulturbaggrund.

Det, danske EU-modstandere og tilhængere bør være optaget af i den kommende valgkamp er at aftvinge danske politikere det løfte, - at de ikke vil godtage det muslimske Tyrkiet som medlem af EU!!

Her står danske vælgere ikke alene.

Overalt i Europa er der stor skepsis og modstand imod at optage det muslimske Tyrkiet, der i løbet af få år vil være det mest folkerige land i EU.

Konsekvenserne af tyrkisk medlemskab vil blive en sand folkevandring af millioner af ufaglærte tyrkere og deres store familier.

Dem er der i forvejen rigeligt af i dagens Europa!!

I Tyskland har man i dag over 1 million illegale indvandrere, hvoraf en stor del er tyrkere.

Men der er også et mellemfolkeligt kapitel.

Tyrkiet er på papiret et demokratisk land, men i praksis ikke.

De undertrykker kurderne på det groveste. Kristne menigheder bliver mødt med modstand og foragt.

Enkeltpersoner, der offentligt taler for en mere demokratisk styreform i Tyrkiet, lever en utryg tilværelse.

Sådan har det været i århundreder.

Tyrkiet og tyrkerne er et gammelt herrefolk!!!

De ejer ikke respekt for mindre folkeslags fulde ret til at leve sit eget liv på egne vilkår.

Det kan de mindre folkeslag i Osmannerriget tale med om af smertelig erfaring.

Især det armenske folk.

Udslettelsen af armenerne hører til et af forrige århundredes mest omfattende folkedrab. Armenierne udgjorde fra 1500-tallet en kristen minoritet på cirka to millioner mennesker i det daværende Osmannerrige.

Massakrer og fordrivelser i perioden 1915-1918 var så systematiske, at de karakteriseres som folkedrab. Det skønnes, at mellem 1 og 1,5 millioner armenere omkom.

Omkring 1923 var næsten hele den armenske befolkning fra den tyrkiske del af Osmannerriget forsvundet.

Disse uhyrligheder blev begået, netop da den moderne tyrkiske stat  blev skabt med Kemal Atatürk som præsident.

Det tyrkiske folk og staten Tyrkiet har aldrig erkendt disse realiteter:

Da Tyrkiets mest kendte forfatter Orhan Pamuk i februar i år udtalte til en schweizisk avis,  at ”armenierne blev udsat for et folkedrab”,  blev hans bøger brændt offentligt, og han blev skældt ud i hele den tyrkiske presse.

Nej, Tyrkiet skal ikke med i EU.

Gør det til hovedspørgsmålet i den kommende valgkamp op til folkeafstemningen om EU-forfatningen

Kilder: Dansk Institut For Internationale Studier, Afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier

Kristeligt Dagblad, fredag den 15. april 2005.

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening