11.04.2012

Censur i Belgien på vej.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Gå på nettet for at melde kriminalitet begået af illegale indvandrere

Censur i Belgien på vej.
 

Flamsk parti opfordrer belgiere til at gå på nettet for at melde kriminalitet begået af illegale indvandrere.

 

Et flamsk parti på den yderste højrefløj lancerede tirsdag en hjemmeside, der skal fungere som en slags hotline, hvor belgiere kan anmelde forbrydelser, begået af illegale indvandrere eller asylansøgere.

Initiativet kommer kun få måneder, efter at det hollandske Frihedsparti oprettede en lignende internetside, som har skabt stor virak i EU-Parlamentet og særligt i østeuropæiske lande.

Partiet Vlaams Belang (Flamsk Interesse) står bag den nye hjemmeside. Her kan man anonymt tippe om sort arbejde, snyd med offentlige midler og voldsforbrydelser - bare gerningsmanden eller -kvinden opholder sig illegalt i Belgien.

Tippene vil man så samle, videregive til politiet og benytte i den offentlige debat.

- De rapporterede fakta vil vi bruge til at bombardere regeringen med spørgsmål. Vi er på borgernes side over for en regering, som tolererer og endda opfordrer til ulovligheder, skriver partiets formand, Filip Dewinter, på siden.

Trods dens unge alder møder siden allerede modstand. Blandt andet fra EU-parlamentariker Emilie Turunen (SF).

- Det er et dybt usympatisk initiativ. Illegal indvandring skal bekæmpes af myndighederne - ikke gennem højrenational selvtægt.

- Siden er udtryk for en meget ubehagelig tendens i Europa, hvor højrenationale partier forsøger at kæde indvandrere og flygtninge sammen med social snyd, sort arbejde og vold. Den slags heksejagt er uacceptabel, siger Emilie Turunen.

Hun tog sammen med et stort flertal i parlamentet afstand til den lignende hollandske hjemmeside - som over 100.000 har benyttet - ved en afstemning i marts.

Direkte adspurgt om den nye hjemmeside understreger EU-Kommissionen, at det er op til de enkelte medlemslande at vurdere om sådanne hjemmesider strider med national lov - også selvom de ikke harmonerer med EU’s værdisæt.

Ifølge EUobserver.com vil det belgiske justitsministerium erklære siden ulovlig.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Information/Ritzau Den 11. april 2012.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810