31.03.2012

Sarkozy: Toulouse minder om 11. september

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Politiet vil fortsætte med at slå ned på formodede islamister

Sarkozy: Toulouse minder om 11. september

Terroranslaget ved Toulouse, som kostede tre soldater og en lærer og tre elever livet, har sendt Frankrig i en situation, hvor man gennemlever noget af det samme, som amerikanerne gjorde efter terrorangrebet mod USA i 2001.

- Hvad man må forstå er, at traumet er stort for vores land, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- En smule - og jeg vil ikke sammenligne rædslerne - en smule, som det traume, der fulgte efter terrorangrebet i USA og New York den 11. september 2001, siger præsidenten.

Udmeldingen fra præsidenten kommer efter, at politiet ved en aktion rundt om i Frankrig har anholdt omkring 20 mistænkte islamister.

De fleste blev anholdt i og omkring storbyen Toulouse, hvor ekstremisten Mohammed Merah skød og dræbte syv personer inden for en uge tidligere i marts.

Efter anholdelserne lover præsidenten, at politiet vil fortsætte med at slå ned på formodede islamister.

Præsidenten har indtil fredagens udmelding gjort et stort nummer ud af at holde terroranslaget i Toulouse ude af den præsidentvalgkamp, som løber af stablen i april og maj.

Alle målinger tyder på en snæver sejr til socialisternes kandidat, François Hollande, i anden valgrunde.

Den yderst højreorienterede politiker og præsidentkandidat Marine Le Pen var hurtig til at trække sagen ind i valgkampen. Hun står til at få en fjerdeplads ved præsidentvalget - og dermed ryge ud allerede efter første runde.

Marine Le Pen anklager regeringen for en alt for “slap holdning over for fundamentalister”Det er på tide at gå i krig mod disse fundamentalistiske, religiøse grupper, som dræber vores børn. Truslen fra fundamentalisterne er undervurderet, sagde den franske kandidat til præsidentposten

Midterkandidaten François Bayrou sagde efter den udmelding, at Le Pen var gået over stregen. Han anklagede hende for at udnytte situationen i valgkampen.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Information/Ritzau. den 30. Marts 2012.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810