26.03.2012

Sarkozy stopper muslimsk præstebesøg

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Sunnimuslimsk præst fra Qatar er ikke velkommen i Frankrig.

Sarkozy stopper muslimsk præstebesøg

 Præsident Nicolas Sarkozy siger, at en indflydelsesrig sunnimuslimsk præst fra Qatar, Yusuf al-Qaradawi, ikke er velkommen i Frankrig.

Den egyptisk-fødte Qaradawi, der er 86 år, er blevet inviteret til Frankrig i næste måned af Foreningen af Islamiske Organisationer i Frankrig, UOIF.

- Jeg har sagt til Qatars emir, at denne herre ikke er velkommen på den franske republiks territorium, siger Sarkozy til fransk radio.

Qaradawi, som er vært for et populært program på satellit-tv-stationen al-Jazeera, støtter de folkelige opstande i forbindelse med det arabiske forår i Tunesien, Egypten og Libyen, og han har iværksat en indsamling til fordel for den syriske opposition.

Han skulle have deltaget i UOIF’s kongres i Le Bourget nær Paris den 6. april sammen med den anerkendte egyptiske prædikant Mahmud al-Masri.

- Jeg har sagt, at et vist antal af de personer, som er blevet inviteret til kongressen, og som har eller som gerne vil have synspunkter, der er uforenelige med republikkens idealer, ikke er velkomne, siger den franske præsident.

Qaradawi har tætte bånd til Det Muslimske Broderskab i Egypten, hvor han selv blev fængslet som ung af Gamal Abdel Nassers regime.

Han forlod Egypten i 1960’erne og er blevet beskyldt for at stå bag antisemitisme og hadefulde ytringer om homoseksuelle. Han har forbud mod at besøge USA og Storbritannien.

Poul Vinther Jensen

Ritzau. Dagbladet Information den 24. marts 2012.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810