24.03.2005

Europa i hængedyndet

Europas økonomi tynges af udgifterne til muhamedanske indvandrere

Der er meget her i verden, man kan fifle med et stykke tid. Men de økonomiske ”grundlove”, dem kan man ikke snyde!!!

Forsøger man, vil markedet omgående reagere og udskrive en regning øjeblikkeligt.

Det er det, vi oplever omkring euroen lige nu.

EUs finansministre er ved et møde i Bruxelles blevet enige om at opbløde unionens omstridte budgetregler.

To af EUs store lande, Frankrig og Tyskland, sidder fast i store arbejdsløshedsproblemer og har udsigt til endnu større arbejdsløshed.

Derfor ønsker de to euro-lande at kunne overskride euro-samarbejdets stabilitetspagt, som ikke tillader budgetunderskud på over 3 pct. af BNP.

De har faktisk allerede overskredet loftet på 3 pct. og skulle derfor idømmes bøder i henhold til stabilitetspagten.

I stedet for bliver loftet på 3 pct. nu hævet.

Det er det samme som at sætte seddeltrykkeriet i gang og forsøge at bilde omverdenen ind, at alt er som før.

Advarsler har der været nok af. Den danske økonomiprofessor Niels Thygesen fra Københavns Universitet,  var som  medlem af Delor-komiteen med til at konstruere ØMUen.

Han siger:

”Det er en deprimerende dag, det skal jeg ikke lægge skjul på. Jeg vil ikke prøve at camouflere det ved at sige, at det var godt med et kompromis og positivt, at der kom et resultat. Det synes jeg slet ikke, at det var.”

Topledelsen i Den Europæiske Centralbank (EBC) har givet udtryk for ”alvorlig bekymring” over ændringerne og fastslår vigtigheden af, at de ikke underminerer tilliden til EU´s finansielle struktur og holdbarheden i euro-områdets offentlige finanser.

Prisen herfor er en højere rente.

At det er Tyskland og Frankrig, der har problemer, hænger naturligvis sammen med, at de to lande har enorme omkostninger med de mange millioner fremmede, som de to lande har modtaget de seneste tre årtier.

År efter år har Frankrig og Tyskland bevilget enorme summer til det luftige projekt som multietniseringen er.

En investering ud i den blå luft.

Pengene er tabt og mere til. Det er dem, man mangler i dag til at omstille de to store industrilande til en ny højteknologisk industri.

Den, der vælger til, vælger fra. Man kan ikke bruge  pengene to gange!!!

Overalt i de to lande, flytter store virksomheder dagligt mange arbejdspladser ud af Europa.

Det skaber naturligvis uro, når almindelige mennesker er vidne til, at deres livsgrundlag forsvinder. I Tyskland er man på vej mod 5,3 millioner arbejdsløse plus dem, der ikke er registreret. I Frankrig går det samme vej.

På samme tid sidder EU-Kommissionen  og udarbejder et forslag om at liberalisere servicesektoren.

Direktivforslaget vil, hvis det bliver godkendt, naturligvis betyde, at tusindvis af mennesker fra de nye EU-lande mod øst flytter til de store gamle EU-lande.

Her bliver de igen den almindelige EU-borger i de vestlige EU-lande, der kommer til at betale regningen i form af lønkonkurrence fra EU-borgere fra de østlige medlemslande.

Det er ikke blot i Frankrig og Tyskland, der er problemer.

Det samme er tilfældet i Holland, Belgien ,Sverige, Spanien, og Østrig.

Alle lande er fyldt op med fremmede uden nogen uddannelse.

Gad vide, hvornår europæiske politikere begynder at se sammenhængen i problemerne med arbejdsløsheden og den fortsat store indvandring til Europa?

God Påske!

Kilde: Ritzau den 21. marts 2005