16.02.2012

Tysk justitsminister på afveje.

Forfatter: Poul Vinther Jensen.Justitsminister på afveje.

Justitsministeren i den tyske delstat Rheinland-Pfalz, Jochen Hartloff, har udtrykt forståelse for, at islamiske domstole under særlige forudsætninger bør kunne fungere i Tyskland.
Det var måskebare en strøtanke, men den har indbragt ham voldsom kritik:

Justitsministeren i den tyske delstat Rheinland-Pfalz, Jochen Hartloff, har udtrykt forståelse for, at islamiske domstole under særlige forudsætninger bør kunne fungere i Tyskland.

Jochen Hartloff siger bl.a:
”Når det drejer sig om civilretlige sager, kan man meget vel forestille sig islamiske voldgiftsretter. Det kan være i sager, der drejer sig om underholdsbidrag, skilsmisser, fordeling af arv eller forretningsaftaler, hvor troende muslimer vil undgå at betale renter. På disse områder kan islamiske voldgiftsretter være med til at skabe en fredelig tilstand. Vi har jo også et selvstændigt retsvæsen inden for sportens og kirkernes verden, så hvorfor ikke også i disse tilfælde?”, siger den socialdemokratiske politiker til avisen Süddeutsche Zei-tung.

Samtidig understreger han, at muslimske domstole ikke må komme på tale, når det gælder kriminalitet eller strafferet.

”Vi vil ikke tolerere en tilbagevenden til stenalderen. Der må ikke opstå et parallelt retssystem, hvor staten er udelukket. Enhver bør have mulighed for at henvende sig til de tyske domstole,” siger Jochen Hartloff.

Som ventet har hans udtalelser fremkaldt en storm af protester.

Som justitsminister i delstaten Rheinland-Pfalz er Jochen Hartloff underlagt de afgørelser, som justitsministeren i den tyske forbundsregering, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, træffer. Hun giver i avisen Die Welt Delstatsministeren en klar irettesættelse med følgende udtalelse:
”Jeg advarer imod at tale om et muligt parallelt retsvæsen i Tyskland. Det er alene op til staten at afgøre juridiske sager.”

JOCHEN HARTLOFF kritiseres også af justitsministre i andre tyske delstater.

Poul Vinther Jensen.

Kilde: KRISTELIGT DAGBLAD den 16 februar 2012. Korrespondent HEIDI DACHS.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810