08.02.2012

Londons politi slår til mod bander.

Politiet i London har været i aktion mod flere hundrede bander i den britiske hovedstad.

Londons politi slår til mod bander.

Politiet i den britiske hovedstad, London, har ved en lang række koordinerede aktioner slået ned på omkring 250 forskellige bander i millionbyen.

Det er sket et halvt år efter, at London og andre britiske storbyer blev ramt af fem dages volds- og plyndringsorgier. Bander beskyldes for at have begået det meste af kriminaliteten i de fem dage.

- Dette er et skridt, der ændrer den måde, hvorpå vi tager os af bandekriminalitet i London, siger Bernard Hogan-Howe, Londons nye politichef.

- Dette sætter os i stand til at identificere og gennemføre en konstant jagt på de værste bander og bandemedlemmer, tilføjer politichefen, der fik jobbet ikke længe efter urolighederne i august i fjor.

Politiet har udvidet en enhed, der før tog sig af skyderier og mord blandt byens sorte befolkning. Denne enhed kan nu trække på omkring 1000 politifolk, som så sættes ind mod bander over hele London.

Det var en mand, som blev skudt af politiet i bydelen Tottenham, der udløste de fem dages uroligheder.

Da det var slut, var fem mennesker dræbt, og der var omfattende ødelæggelser i forretninger og også private hjem.

Optøjerne og plyndringerne standsede først, da store politistyrker blev sendt på gaderne.

Den britiske premierminister, David Cameron, og andre ministre gav ungdomsbanderne skylden for volden.

Andre mente, at regeringens offentlige besparelser også bar en del af skylden.

Ifølge officielle oplysninger var kun hver tiende af de anholdte med i bander, men alligevel er netop bandekriminalitet blevet omdrejningspunktet for myndighedernes forsøg på at hindre, at noget lignende sker igen.

Politiet siger, at London har omkring 250 aktive, kriminelle bander med hen ved 4800 medlemmer.

62 af banderne udgør et stort problem, vurderer myndighederne.

Tilsammen beskyldes de 250 bander for at stå bag 22 procent af al alvorlig kriminalitet, 17 procent af alle røverier, 14 procent af alle voldtægter i hovedstaden, som til sommer huser De Olympiske Lege.

Kilde:Dagbladet Information Ritzau/Reuters, den 7. Februar 2012

talerne fra Folkefesterne 2014-2018