07.02.2012

Venstre vil beholde ghettoer som begreb

Venstre vil beholde ghettoer som begreb

Befolkningen kalder hårdt socialt belastede områder for ghettoer - og det skal politikerne også, siger Venstre

Befolkningen opfatter nogle områder som ghettoer - og det hjælper ikke at fjerne begrebet.
Sådan lyder det fra Venstres boligordfører Louise Schack Elholm (V), der afviser regeringspartierne ønske om at afskaffe ghetto-begrebet.
- Det er ikke politikerne, der har valgt at kalde det ghettoer. Det er det, folk kalder det i folkemunde. Ved at have et stort fokus på at fjerne sådan et begreb glemmer man at adressere de rigtige problemer, siger hun.
Boligordføreren fastslår samtidig, at både ghettobegrebet og listen over ghettoer er bundet af et forlig, som Venstre ikke har tænkt sig at vige bort fra.
Hun undrer sig derfor over, at boligminister Carsten Hansen (S) siger, at regeringen ikke har tilsluttet ghettobegrebet. Det er nemlig ikke rigtigt, ifølge Louise Schack Elholm.
- De kan ikke ændre det. Det vil være forligsbrud. Det er kun etnicitet som kriterium, de ikke har tilsluttet sig, siger hun.
Hun mener ikke, at det vil have nogen som helst effekt at fjerne hverken begrebet ghetto eller listen over ghettoer.
- Folk tjekker ikke ghettolisten, før de vælger et boligområde. De ser på, om det er et trygt sted at bo, siger hun.
- Folk kigger på, om der er brand i gaderne, om der bliver brændt biler af, om der er meget kriminalitet, og om man vil være en etnisk minoritet, hvis man som dansker flytter ind, siger Louise Schack Elholm.
Både regeringspartierne, et boligselskab og en professor åbner op for at ændre kriterierne for, hvornår et område er en ghetto, så de handler mere om arbejdsløshed blandt arbejdsduelige end om kriminalitet og etnicitet.
Men det vil boligordføreren fra Venstre heller ikke være med til.
- Det er ikke arbejdsløsheden, der gør folk utrygge i et boligområde. Det er i høj grad, om der er kriminalitet, og om der er parallelsamfund, siger hun.
Poul Vinther Jensen
Kilde: Dagbladet Information/Ritzau. Den 7. Februar 2012.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>