20.01.2012

Frikendt for at ville dræbe Muhammedtegner

Der er også et hensyn til muslimer.

Frikendt for at ville dræbe Muhammedtegner

Tre mænd, der var sigtet for at have planlagt drab på den svenske tegner Lars Vilks, blev fredag frifundet i byretten i Göteborg.

Ifølge anklagemyndigheden ville de tre mænd dræbe Lars Vilks i forbindelse med en kunstudstilling i september sidste år.

Motivet skulle være kunstnerens omstridte tegninger af profeten Muhammed, som blev bragt i flere svenske aviser i august 2007. Her blev profeten skildret som en hund.

De tre sigtede bar lommeknive, da de blev anholdt, og der var mistanke om, at de ville stikke kunstneren ned i Röde Stens kunsthal.

En af dem var flere gange inde i kunsthallen for at spørge efter tegneren.

Göteborg Byret har idømt de tre mænd dagbøder for brud på knivloven, men mener dog ikke, at der er tilstrækkeligt med beviser for, at mændene ville dræbe Vilks.

Men byretten skriver i en pressemeddelelse, at “der ikke kan findes nogen anden rimelig forklaring på mændenes opførsel, end at de ville mødes med Lars Vilks af årsager, som i hvert fald ligger på linje med anklagerens påstande”.

Vicechefanklager Agnetha Hilding Qvarnström siger, at hun endnu ikke har besluttet sig for, om hun vil anke afgørelsen.

Lars Vilks selv siger til nyhedsbureauet TT, at han ikke er overrasket over frifindelsen.

- Beviskravene er høje, og det er svært for anklageren at fremlægge tilstrækkeligt med beviser, siger kunstneren.

Han har flere gange modtaget trusler på livet på grund af de kontroversielle Muhammedtegninger, men siger, at der på det seneste ikke har været trusler mod ham.

- Det er dog ikke truslerne i sig selv, der er farlige. Det er dem, der ikke truer, som er de farligste, siger Vilks.

- Trusler lærer man at leve med, tilføjer han.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Information/Ritzau TT.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>