21.12.2011

Barske vilkår.

Pakistanske kvinder er i stor stil ofre for æresdrab, da staten er for svag til at beskytte dem.

Barske vilkår.

Mindst 675 pakistanske kvinder og piger er blevet dræbt i løbet af de ni første måneder af 2011 for angiveligt at have krænket deres familiers ære, rapporterer menneskerettighedsorganisationen Human Rights Commission of Pakistan.

Statistikken afspejler omfanget af den vold, som mange kvinder udsættes for i det konservativt-muslimske Pakistan.

- I alt 675 kvinder og piger er blevet udsat for æresdrab i Pakistan fra januar til september, siger en unavngiven medarbejder hos Human Rights Commission of Pakistan.

Mindst 71 af ofrene er piger under 18 år. Cirka 450 af de dræbte kvinder er blevet beskyldt for at have haft “ulovlige forhold”, mens 129 havde giftet sig uden at få sin families tilladelse.

Flere af ofrene blev voldtaget eller massevoldtaget, inden de blev dræbt, fortæller menneskerettighedsorganisationen.

Mindst 19 af kvinderne blev dræbt af en søn, 49 af deres fædre og 169 af deres ægtefælle.

I 2010 var der i alt 791 æresdrab i Pakistan, og der er ikke noget som tyder på, at det samlede tal for 2011 bliver lavere.

Ali Dayan Hasan, leder af Human Rights Watch i Pakistan, siger, at æresdrabene kan ske, fordi staten ikke er i stand til at opretholde lov og orden i store dele af landet.

Klanledere og lokale magtfigurer kommer derfor til at kaste dom over kvinderne. Vi har et system i Pakistan, hvor staten og juraen er fraværende, og vakuummet udfyldes af byens ældre, siger Hasan.

Kilde Ritzau/AFP . Den 20. december 2011.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>