20.03.2005

Systemkritikere udsættes for hårdhændet forfølgelse i Sverige

Forfatter: Harry Vinter

Men der er måske håb forude…

I Sverige udsættes kritikere af den førte udlændigepolitik for hårdhændet forfølgelse, som kalder minder frem om de nazistiske brunkjorters forfølgelse af politiske modstandere i Tyskland i begyndelsen af 1930’erne.

Sverigedemokraterna, der er et parti, som nogenlunde svarer til Dansk Folkeparti i Danmark, har udarbejdet en liste over nogle af de overgreb, partiet har været udsat for indenfor de seneste par år:

2002, 25. marts: Kenneth Sandbergs villa i Kävlinge omringes af autonome og han trues.

2002, 09. april: Et møde for Sverigedemokraterna i Trelleborg bliver afbrudt af autonome

2002, 05. juni: I hundredevis af autonome blokerede et SD-møde i Medborgerhuset i Stockholm. Flere af Sverigedemokraterne blev overfaldet og mishandlet - blandt andre blev Gun Kullberg slået ned.

2002, 08. juni: I Lund ødelagde maskerede venstreekstremister et møde, arrangeret af SDs ungdom.

2002, 13. juni: Kenneth Sandberg i Kävlinge fik sine vinduer smadret af brosten, mens autonome råbte trusler.

2002, 22. juli: SDs spidskandidat i Jönköping, Janne Ljungberg får telefoniske mordtrusler: "Dö din jävla rassejävel." Truslerne fortsætter natten igennem.

2002, 24. juli: I Helsingborg fik en af SDs byrådsmedlemmer sten kastet igennem vinduet i sit hjem.

2002, 25. juli: På Indymedia blev SDs byrådsmedlemmer og deres adresser listet op - med opfordring til at gå til angreb.

2002, 17. august: Et SD-møde på Knud den Stores Torv i Lund blev angrebet af en snes maskerede autonome, som smed ting mod taleren, Kenneth Sandberg og de øvrige SDere.

2002, 07. september: Et SD-valgmøde på Södergatan i Malmø blev standset af venstreekstremister. Ved mødet talte partilederen Mikael Jansson, riksdagsmand Sten Andersson og direktør Kenneth Sandberg. Politiet var på plads med et stort antal betjente med hunde, men politiet bad SD om at afbryde mødet, idet man ikke kunne garantere SDernes sikkerhed.

2003, 27. februar: 30 autonome ødelagde SDs møde i Medborgarhuset i Södermalm.

2003, 19. april: I Lidköping gennemførte en gruppe af venstreorienterede fra gruppen "Syndikalisterna" mordforsøg mod en Sverigedemokrat, da denne var i færd med at dele løbesedler ud. Først blev SDeren slået til jorden med en sten mod hans hoved, siden sparkede de autonome mod hans hoved, ligesom han blev trampet på i hovedet. På Lidköpings Hospitals skadestue kunne lægerne konstatere, at SDeren havde været tæt på døden.

2003, 09. juli: I Visby på Gotland blev SDs leder, Mikael Jansson overfaldet og slået ned af fire maskerede mænd et par timer efter et møde han havde haft ved Østerport i Visby. En anden SDer blev sparket og slået med baseball-køller, mens han lå på jorden. Politiet fik fat i gerningsmændene.

2003, 26. juli: Lørdag formiddag blev to sverigedemokrater ved et møde i Nyköping mødt af en gruppe venstreekstremister. De to SDere blev udsat for røveri, idet kameraer, punge og partimateriale blev dem frarøvet. Yderligere blev de spyttet på at de autonome.

2003, 29. juli: I Lidköping blev en bil, tilhørende et fremtrædende SD-medlem smadret med køller - på bilvraget var malet hagekors og ordet "SD".

2003, 10. oktober: Natten til fredag blev en mordbrand forsøgt mod et SD-medlem i Örebro. Igennem brevsprækken blev først smidt en lap papir med ordene "Hata SD" - og derefter blev der smidt en fakkel ind igennem brevsprækken. Politi og brandfolk kom til stede, og fik hurtigt ilden under kontrol. Havde SDeren ikke været vågen, da papirslappen kom gennem brevsprækken, ville han være blevet brændt inde.

2004, 29. juli: Sverigedemokraternas næstformand, Johan Rinderheim, som bor i Nynäshamn, blev mishandlet af to unge banditter på Södra Station. Overfaldet havde et klart politisk motiv, idet de to, som var i 18-20-års alderen, først havde råbt skældsord efter Rinderheim og bl.a. kaldt ham nazi-svin. Øjeblikket efter fik Rinderheim de første knytnæveslag mod sit ansigt, og faldt om.

Forfølgelsen af svenske dissidenter er ikke kun voldelig, men sigter også på at ramme systemkritikerne direkte på brødet.

I Berlingske Tidende 12/3 2005 fortalte den tidligere gymnasielærer i Blekinge, Rickard Jomshof, således, hvordan har var blevet afskediget fra sit job, da det var kommet frem, at han var medlem af Sverigedemokraterna.

Nu kommer Dansk Folkeparti imidlertid det skrantende svenske demokrati til hjælp.

I sin egenskab af medlem af Nordisk Råd forlanger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, at Sveriges regering gennem Nordisk Råd svarer på tre konkrete spørgsmål, som er bilagt Sverigedemokraternes liste:

”Vil Sveriges regering bekræfte eller afkræfte rigtigheden af hvert enkelt punkt på nedenstående liste over påståede overgreb mod medlemmer af Sverigedemokraterna?"

"Vil Sveriges regering garantere, at Sverigedemokraterna fremover sikres alle demokratiske rettigheder, og at udemokratiske overgreb og chikanerier mod Sverigedemokraterna vil blive retsforfulgt?"

"Vil Sveriges regering bekræfte, at en lærer i Blekinge, Rickard Jomshof, blev afskediget fra sin lærergerning alene med den begrundelse, at han er medlem af Sverigedemokraterna - og i bekræftende fald: billiger Sveriges regering denne begrundelse for afskedigelsen?”

Det bliver interessant at høre den svenske regerings forklaring på de tre spørgsmål.

 

Kilde: http://www.sverigedemokraterna.net/main.php?action=fullnews&id=211

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810