26.10.2011

Libyen, - et Islamisk land.

Forfatter: Poul Vinther JensenLibyen, - et Islamisk land.

Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, er ikke overrasket over, at Libyens nuværende leder, Mustafa Abdel Jalil, ønsker at indføre islamisk sharia-lovgivning.

Ifølge Søren Pind kan udtalelsen vise sig at være “banal”, fordi islam er en lovreligion, og det derfor er naturligt for mange muslimer at henvise til sharia.

Det afgørende spørgsmål er, hvordan et nyt Libyen konkret indretter sin lovgivning:

- Hvis vi er heldige, skal vi sammenligne med katolske lande, hvor man også har inspiration fra kristendommen. Hvis vi er uheldige, bliver det som i Iran og Saudi-Arabien, siger Søren Pind og fortsætter:

- Vi må gøre, hvad vi kan for at understøtte de kræfter i landet, som respekterer menneskerettighederne.

Hos regeringspartiet Socialdemokraterne ønsker udenrigsordfører Jeppe Kofod at afvente, hvad der rent faktisk bliver gennemført at lovgivning i Libyen. Men han kalder det “bekymrende”, at Mustafa Abdel Jalil henviste til sharia i sin frihedstale søndag.

Den blev holdt på den centrale plads i Benghazi, hvor titusinder af libyere var samlet for at fejre den officielle erklæring om Libyens frihed efter Gaddafis fald.

Ifølge Søren Pind har indtrykket af Mustafa Abdel Jalil og Libyens overgangsråd hidtil været positivt.

- Jeg synes ikke, man eksplicit har hørt noget endnu, som gør, at man skal være overordentligt bekymret. Men det er ikke til at sige. Vi ved det ikke endnu, så nu må vi se, siger Søren Pind.

Han fastslår, at hans grænser for sharia-lovgivningens aftryk på Libyens kommende forfatning går der, hvor menneskers umistelige rettigheder krænkes.

Det vil sige lighed, frihed og stræben efter lykken. Og i den forbindelse tænker jeg særligt på kvinders rettigheder.

Det er udmærket , at Søren Pind går ind for at støtte de demokratiske kræfter I Libyen, -men Libyen er et Islamisk land. Derfor vil sharia-loven naturligvis blive et udgangspunkt for en ny forfatning.

Man må så håbe på, at den nye ledelse vil overholde de demokratiske frihedsbegreber. Sker det ikke, må den økonomiske støtte til genopbygningen af Libyen fastfryses.

Poul Vinther Jensen

Kilde : Ritzau den  24. 10 2011.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810