17.09.2011

Forfølgelse af kristne.

Forfatter: Poul Vinther JensenForfølgelse af kristne.

Europas politikere gør ikke nok for at bekæmpe forfølgelse af kristne, mener OSCE, som sætter fokus på overtrædelser af kristnes religionsfrihed med en international konference

Overgreb mod kristne fortsætter, selvom de europæiske lande på papiret garanterer religionsfriheden. Derfor skal de holdes til ilden, mener Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, som i de seneste år har vist sig som en pioner i erkendelsen af overgreb mod kristne som et voksende problem.

”Nylige angreb på kristne befolkningsgrupper har understreget behovet for at fokusere på intolerance og hadeforbrydelser mod kristne,” hedder det i indkaldelsen til det topmøde om kristenforfølgelser, som OSCE organiserer i Rom i dag.

OSCE’s talsmand, Jens Eschenbaecher, vil ikke sætte navn på de medlemslande, hvor de omtalte ”nylige overgreb” har fundet sted. Men den norske organisation Forum 18, der rapporterer om overgreb mod kristne i Europa, har i de seneste uger kritiseret især centralasiatiske lande. I Turkmenistan, hvor otte protestanter er fængslet, blev en gruppe kristne i august jaget væk fra et feriecenter ved Sortehavet. I Kazakstan, der er i færd med at stramme religionsfriheden, er en russisk borger blevet udvist for at have prædiket i en baptistkirke. Og i Uzbekistan har politiet stormet et privat protestantisk hjem.

”Hvor udbredte disse forbrydelser er, er netop et af de spørgsmål, konferencen i Rom skal besvare. Regeringerne skal øge deres indsats. Nogle stater indsamler ikke data, andre analyserer ikke tallene for specifikke mindretal,” siger Jens Eschenbaecher.

Kilde: Kristeligt Dagblad. Den 12. september 2011. Birthe B. Pedersen.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810