22.07.2011

Ny tvivlsom retssag.

Forfatter: Poul Vinther JensenNy tvivlsom  retssag.

Den mistænkte krigsforbryder Goran Hadzic er på vej til FN's krigsforbryderdomstol i Haag, siger minister
Den mistænkte kroatisk-serbiske krigsforbryder Goran Hadzic er nu på vej i fly til FN's krigsforbryderdomstol i Haag, hvor han skal retsforfølges.

Det siger den serbiske justitsminister, Snezana Malovic.

- I dette øjeblik er hans fly (Hadzics, red.) på vej til Haag, hvor han ventes fremme kort før klokken 15:00, siger ministeren.

Hadzic gik om bord i flyet i lufthavnen i Beograd. Inden ham kom til lufthavnen, fik han angiveligt lov til at besøge sin gamle mor, der er for syg til, at hun kunne besøge ham i det fængsel i Beograd, hvor han har siddet siden onsdag.

Goran Hadzic er den sidste eftersøgte serbiske leder, der endnu ikke er blevet stillet for en domstol for sine påståede forbrydelser under borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien.

Han blev anholdt onsdag af serbisk politi i en nationalpark 60 kilometer nord for hovedstaden, Beograd.

De internationale krigsforbryderdomstol har tiltalt Hadzic for forbrydelser mod menneskeheden, drab på mindst 161 personer plus 12 andre kriminelle handlinger under borgerkrigen fra 1991 til 1995.

Den 52-årige Goran Hadzic var en af nøglepersonerne i den serbiske udbryderregion Krajina i Kroatien. Han er også anklaget for at have beordret drab på hundredvis af kroater og for at have givet ordre til deportation af tusindvis af kroater og ikke-serbere fra området.

Kilde: Ritzau/Kristeligt Dagblad. Den 22. Juli 2011

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810