05.07.2011

Tysk minister vil fordømme Danmark

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Tysk "hysteri"

Tysk minister vil fordømme Danmark, Ham om dette!!

 

Tysk delstatsminister: Danmark har sat sig selv uden for det gode selskab i Europa.

 

Når de 16 tyske delstatsministre senere i denne uge mødes i Berlin vil de vedtage en fordømmelse af den aftale, som den danske regering har indgået med Dansk Folkeparti om en skærpet toldkontrol ved de danske grænser.

Det siger justits- og europaminister Jürg-Uwe Hahn fra den tyske delstat Hessen til Morgenavisen Jyllands-Posten forud for delstatsministrenes store fællesmøde.

- Hessen vil stille et forslag, der tydeligt fordømmer denne fremgangsmåde og støtter den tyske regerings bestræbelser på en hurtig ændring fra dansk side, siger Jürg-Uwe Hahn.

- Danmark har sat sig selv uden for det gode selskab i Europa, siger han til Jyllands-Posten.

De tyske delstatsministre spiller en afgørende rolle på den tyske Europa-politik. Ifølge den tyske grundlov har delstaterne medbestemmende i EU-politikken.

Det er ifølge Jyllands-Posten derfor en betydelig optrapning af den tyske kritik, når Jürg-Uwe Hahn ønsker, at der bliver vedtaget en fordømmelse af den danske aftale, skriver Jyllands-Posten.

Angrebet fra den tyske delstatsminister kommer samme dag, som de første toldere er klar til at blive sat ind ved de danske grænser.

Og det bliver der ikke ændret ved, fastslår skatteminister Peter Christensen (V), der over for Jyllands-Posten kalder den tyske kritik “hysteri”.

Ganske enig, hvis ikke man kan klare Danmarks grænsebevogtning, kan de øvrige Schengen-lande jo blot stryge Danmark af listen.

Poul Vinther Jensen

Kilde Morgenavisen Jyllands-Posten/Ritzau den 5. Juli 2011,

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810