10.05.2011

Nyt i Hedegaard-sagen.

Forfatter: Poul Vinther JensenNyt i Hedegaard-sagen .

Uddrag fra artikel af Anton Geist, i Dagbladet Information. den 6.5. 2011

"Da Østre Landsret i denne uge dømte Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, for racisme, gav domstolen en juridisk uholdbar begrundelse for dommen. Det vurderer professor i strafferet ved Copenhagen Business School Vagn Greve.

Ifølge straffelovens paragraf 266 b, den såkaldte racismeparagraf, er det strafbart at fremsætte racistiske udtalelser »med forsæt til udbredelse i en videre kreds«. Men i Østre Landsrets begrundelse for dommen mod Lars Hedegaard skriver domstolen, at »[A] burde have indset, at [A]’s udtalelser ville blive offentligt udbredt til en videre kreds.« Med andre ord omtaler landsretten sagen som om, Lars Hedegaard har handlet uagtsomt.

»At man burde have forstået noget, er ikke det samme, som at man har forstået det, og derfor opfylder rettens begrundelse ikke lovens betingelser,« siger Vagn Greve.

Han understreger, at præmisserne for dommen muligvis ville kunne føre frem til den vurdering, at Lars Hedegaard faktisk havde forsæt om udbredelse af sin udtalelse.

»Og det kan jo også godt være, at dommerne har ment, at der forelå forsæt. Men det har de ikke skrevet i begrundelsen, og det er det afgørende. Dommens begrundelse kan ikke bære konklusionen.«

Poul Vinther Jensen 

Kilde: Uddrag fra artikel af Anton Geist, i Dagbladet Information. den 6.5. 2011

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810