08.03.2011

Opsigtvækkende undersøgelse

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Blå blok er populær hos LO-medlemmer

Opsigtvækkende undersøgelse.

Lizette Risgaard, bør tænke dybere. Det er den førte udlændingepoitik  hos de socialdemokratiske politikere på Christiansborg, der er årsagen.

“Blå blok er populær hos LO-medlemmer

07:10 | 7. marts 2011

Godt 40 procent af LO's medlemmer sætter krydset hos partierne i den blå blok.

Hele 41,1 procent af LO’s medlemmer stemmer på Venstre, Konservative,Dansk Folkeparti eller andre dele af blå blok i dansk politik, viser en meningsmåling, som Gallup har udarbejdet for Berlingske.

Alligevel er fagbevægelsen i dag tættere på Socialdemokratiet og rød blok end set i mange år, vurderer adjunkt Christian Elmelund-Præstekær fra Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet.

Den tendens kan blive risikabel for fagbevægelsen ifølge professor i arbejdsmarkedsforhold ved Aalborg Universitet Flemming Ibsen.

- Det er en meget farlig strategi. Fagbevægelsen risikerer at støde en del medlemmer fra sig med de klare politiske meldinger til fordel for rød blok, siger han.

Politisk ordfører i Venstre Kristian Jensen påpeger, at fagbevægelsen sidste år brugte annoncekroner på at modarbejde regeringen.

- Fagbevægelsen må anse deres egne medlemmer for at være dumme, når deres penge bruges på at støtte bestemte partier. Sidste år blev der brugt 99 millioner kroner på annoncer vendt mod regeringen, siger han.

Næstformand i LO Lizette Risgaard afviser kritikken.

- Vi støtter den politik, der forbedrer lønmodtagernes vilkår, siger hun.

- Når valget står mellem partier, der vil afskaffe efterlønnen, og som har forringet dagpengeperioden, og partier, der vil arbejde for lønmodtagernes økonomiske tryghed og velfærd, er valget ikke svært.

Fagbevægelsen brød de formelle bånd med Socialdemokraterne i 2003.”

Poul Vinther Jensen.

Kilde: Ritzau/Dagbladet Information den 7. Marts 20011.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810