08.03.2011

Rapport fra Storbritannien

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Livstruende at fremsætte positive ytringer om evolution og muslimske kvinders ret til at befinde sig i det offentlige rum uden tørklæde

Rapport fra Storbritannien!!

Det fortæller løbesedler, som er rettet imod den britiske imam Usama Hasan.

Efter 25 år i en moske I London, har hans holdninger nu ledt til en suspendering og flere mordtrusler. Ifølge The Guardian, kunne imam Usma Hasan  ikke gennemføre sin fredagsbøn, da demonstranter mødte op med løbesedler der opfordrer til mordtrusler.

Herom skriver Morten Lykke Larsen bl.a:

“En positiv holdning til evolution og kvinders rettigheder har ført til suspendering og dødstrusler mod britisk imam

Positive ytringer om evolutionen og muslimske kvinders ret til at befinde sig i det offentlige rum uden tørklæde, har vendt op og ned på tilværelsen for den britiske imam Usama Hasan.

Efter 25 år som imam i en moské i London, har hans holdninger nu ledt til en suspendering og flere mordtrusler, skriver den britiske avis The Guardian. 

Imamen, der også er lektor i ingeniørvidenskab ved Middlesex University, måtte forleden opgive at gennemføre sin fredagsbøn, da omkring 50 demonstranter gjorde deres entré i moskéen med løbesedler og dødstrusler mod ham.

Løbesedlerne indeholdt citater fra ledende muslimske autoriter, der hævder, at alle muslimer, der taler for evolutionstanken er ”frafaldne” og ”skal henrettes”.

I en erklæring offentliggjort på ekstremistiske hjemmesider skriver moskéens sekretær Mohammed Sethi, at man har valgt at suspendere imamen efter at hans prædiken havde udløst strid blandt brugerne af moskéen i Leyton i Østlondon.

Ifølge erklæringen har man af hensyn til alle parters sikkerhed valgt at ophæve samarbejdet med Usama Hasan, der i 25 år arbejdede for moskéen, som han også var viceformand for. Han har blandt andet udtalt, at han mener, at kvinder ikke behøver at bære slør i det offentlige rum.”

Poul Vinther Jensen.

Kilde: Kristeligt Dagblad. Den 7. Marts 2011.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810