08.02.2011

Om igen M. Rothstein.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Rothstein utilfreds med, at Danmark Radio, nu er forpligtiget til at ”varetage en kristen kulturarv”.

Om igen M. Rothstein.

 

Lektor i religionshistorie ved Københavns Universitet Mikael Rothstein, er stærkt utilfreds med, at Danmark Radio, nu er forpligtiget til at  ”varetage en kristen kulturarv”.

 

M Rothstein hævder , ”at det er konsekvensen af ti års værdipolitik fra regeringens side. Det er et fænomen, der er i familie med ideen om en kanon og hele værdidebatten om den danske kultur-arv og selvbevisthed. Når man i så aktiv grad har prøvet at konstruere det danske som det kristne, så må det jo vise sig i sådan nogle sammenhænge.”

 

Ja, Mikael Rothstein er sur. Men det er der ikke noget at gøre ved, Den Danske Folkekirke,  er ifølge Grundloven den danske stats kirke. Det har den kristne kirke været igennem næsten hele nationens historie. Derfor er det yderst rimeligt, at Danmarks Radio bringer stof fra Den Danske Folkekirke, - Men naturligvis også fra  andre trossamfund, eks.vis den jødiske menighed.

Men når der er tale om Kristenheden, så er det, der har formet og dannet Danmark. Vi tænker ikke over det til dagligt, - men det er kristenheden der har formet lovgivningen op i gennem tiderne. Vi er alle, troende eller ateister, dybt præget heraf. Hele vort værdi sæt, er en afspejling af Kristendommen.

Det gælder helt ned i den mindste detalje. Så det på sin plads, at Danmarks Radio bringer stof herfra.

Danmark er et kristent land.

 

Poul Vinther Jensen

Dagbladet Information den 7. Februar  2011.  

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810