08.02.2011

Stor opgave.

Forfatter: Poul Vinther Jensen.

Cameron:“Muslimer må tage skarpere afstand fra ekstremisme, hvis de vil indgå i det britiske samfund".

Stor opgave.

Ifølge Kristeligt Dagblad, den 7.2. er der noget der tyder på, at den nye britiske regering ikke længere tror på det multikulturelle projekt. Det er der ikke noget sige til. I et land med over 100 uofficielle Sharia- domstole, og en stigende islamisering,- og radikalisering af den store islamiske befolkning, må en ansvarlig regering tage sine forbehold.

Spørgsmålet er, om det er muligt at diktere nye regler hos det store islamiske samfund I Storbritannien. Jeg tror det ikke. Der er  dannet “stat i staten” når det gælder Storbritannien. For preminierminister David Cameron, bliver det en kæmpe opgave blot at holde øje med udviklingen. Til denne situation siger han til avisen The Guardian følgende: 

“Muslimer må tage skarpere afstand fra ekstremisme, hvis de vil indgå i det britiske samfund", lyder det fra preminierminister David Cameron

Drop forestillingen om det multikulturelle samfund og bekend jer fuldt og helt til det britiske samfunds demokratiske værdigrundlag.

Det er meldingen fra den britiske premierminister, som søndag opfordrede Storbritanniens muslimer til at være langt mere klare og tydelige i deres afstandtagen til ekstremisme og deres opbakning til demokrati og ligestilling.

 

Ordene faldt i forbindelse med en sikkerhedskonference i den tyske by Munchen, hvor David Cameron med sin tale markerede et markant skifte i forhold til den tidligere britiske regerings holdning til det multikulturelle samfund.

 

"Under en overskrift om statslig multikulturalisme har vi opfordret forskellige kulturer til at leve separate liv, adskilt fra hinanden og fællesskabet. Vi har fejlet med ønsket om at skabe en vision om et samfund, hvor de føler, at de hører hjemme", lød det fra David Cameron, der samtidig efterlyste en klarere afstandtagen overfor udemokratiske og diskriminerende holdninger, også blandt etniske minoriteter.

 

"Vi har endda accepteret, at disse adskilte samfund opførte sig på måder, der strider mod vores værdier. Når en hvid person har uacceptable synspunkter - racistiske, for eksempel - fordømmer vi dem, hvilket er helt korrekt at gøre. Men når tilsvarende uacceptable synspunkter eller handlinger ses hos en, der ikke er hvid, har vi været for forsigtige, nærmest bange for at konfrontere dem.”

 

Poul Vinther Jensen.

Kilde: Kristeligt Dagblad, den 7. Februar  2011.         

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810