25.01.2011

Reprise

Forfatter: Ole Hasselbalch

Justitsminister Lars Barfoed er blevet leder af Det konservative Folkeparti

Justitsminister Lars Barfoed er blevet leder af Det konservative Folkeparti.

Forinden nogen kaster sig ud i overdreven begejstring i den anledning, kan der være anledning til at genoptrykke et indlæg fra 2007 her på hjemmesiden:

”Den konservative politiker Lars Barfoed kom tilfældigt forbi og sluttede sig til "Bedsteforældre for Asyls" demonstration foran Sandholmlejren, fortæller Ugebladet 31/10 2007.

Han citeres for at sige:¨Det er vigtigt at gøre noget for, at de familier og ikke mindst børnene får nogle bedre vilkår. Vi kan ikke i det her samfund være bekendt, at der er børn, som i den grad lider under psykiske sygdomme, og vi kan ikke i det her samfund være bekendt, at børn skal bo her i flere år uden at få en ordentlig skolegang. De skal have nogle redskaber og være nogenlunde psykisk robuste, når de vender hjem. Det har vi en almindelig humanitær forpligtelse til at sørge for."

Barfoed er et karakteristisk eksempel på en borgerlig, der er - yha yha - så ubehageligt tilpas ved at skulle tænke på verdens ubehagelige realiteter, at han er lige ved at gå over til yha yha-alliancen Ny Alliance.

Ankermændene i "Bedsteforældre for Asyl" er i lokalområdet kendt for en politisk placering, der ikke ligefrem ligger op ad Lars Barfoeds. Det drejer sig om kredse, som under den kolde krig konstant var et-eller andet (der var mange versioner) "for fred".

Statsministeren vil som led i valgkampen have 60 af de afviste familier ud af centrene. Socialdemokratiet vil som led i valgkampen have dem alle ud af centrene inden for 6 måneder.  

Man må spørge:

- Hvordan kan det gå til, at et land, nemlig Irak, som danske soldater har været med til at befri, kan nægte at tage sine egne borgere tilbage?

- Hvordan skal det lade sig gøre at rette dette land op, hvis alle dem, der har en fornuftig tilgang til, hvorledes et samfund bør indrettes, ved stædighed kan opnå adgang til at slå sig ned andetsteds?

- Hvor mange asylsøgere kan vi vente os at få, hvis det bliver standard, at afviste asylsøgere får lov til at forblive her efter en vis tid?

- Hvilken form for kaossamfund efter mellemøstlig model vil der opstå i Danmark i takt med den vækst i fremmedtallet, som er den uundgåelige konsekvens af, at vi end ikke kan tage os sammen til at hjemsende afviste asylsøgere?

- Hvilke unge danske familier skal give afkald på en bolig, de kan betale, for at afviste asylsøgere kan bo uden for lejrene?

Men "Ufødte danske børn mod legaliseret asylsvindel" kan jo altså af gode grunde ikke demonstrere uden for Sandholm-lejren.

Så de tæller ikke i mediebilledet.”

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810