23.01.2011

Belgiens fremtid??

Forfatter: Arne Hornborg

,,MENNESKERET’’ at bestemme over vort land, bestemme hvem VI ønsker skal have ophold? Eller?

Belgiens fremtid??

Den 22. januar skrev jeg et indlæg her til Den Dansk Forening, vedrørende den besynderlige dom Belgien fik af den ,,såkaldte’’ Menneskeretsdomstol i Strasbourg, om afviste fupasylansøgere, der opholder sig, ulovligt, i Belgien, selvom de burde opholde sig i Grækenland i henhold til Dublin-aftalen.

Jeg står naturligvis helt og holdent ved mit indlæg, ord til ord.

Jeg skal ikke gentage mig selv, men blot komme med et supplerende indlæg.

Hvem gælder denne besynderlige lov? Belgien???

Hvad er ,,Belgiens’’ fremtid?

Der foregår til stadighed store konfrontationer mellem de i Belgien bosatte to (mindst to) meget forskellige befolkningsgrupper, flamlænderne og vallonerne.

Her syv måneder efter der har været afholdt valg i Belgien har ,,Belgien?’’ stadig ikke fået en ny regering. ,,Man’’ skændes stadig.

Det kunne tænkes at Belgien, som enhedsnation, bliver opløst, at der af asken opstår to selvstændige nationer. FLANDEREN og VALLONIEN.

Hvilken af de to nye nationer skal hæfte for den besynderlige dom som ,,Menneskeretsdomstolen?’’ har udstedt?

Bliver det FLANDEREN eller VALLONIEN der skal behandle den afghanske fupasylants sag, eller skal den afghanske asylansøger anlægge en ny sag ved Domstolen mod henholdsvis FLANDEREN og VALLONIEN? Det kan blive ret så spændende.

Forhåbentlig stiller ,,Belgien?’’ sagen lidt i bero, venter med den asylsagsbehandling til sagerne er afklarede.

Hvordan vil de, eventuelt, to nye nationers forhold til EU være? De to nye nationers medlemskab af EU?

,,Belgien?’’ er, som bekendt, medlem af EU, men hvad med FLANDEREN og VALLONIEN? Er de  nye nationer, pr. automatik, medlem af EU?

Lidt spændende bliver det.

Er det ikke en ,,MENNESKERET’’ at bestemme over vort/vore egne lande, bestemme hvem VI ønsker skal have ophold i VORT/VORE land(e)?

Arne Hornborg

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.