18.01.2011

Sikker kurs.

Afghanske asylansøgere i Australien kan nu sendes retur

Sikker kurs.

Der er ikke nogen langmodighed med afviste, afghanske asylansøgere i Australien. De vil blive sendt retur.

Australien og Afghanistan har indgået en ny aftale, der betyder, at hundreder af afviste, afghanske asylansøgere kan hjemsendes. Det oplyser Australiens immigrationsminister, Chris Bowen.

Ifølge aftalen, der er undertegnet af Bowen, den afghanske flygtningeminister Jamaher Anwary og FN’s flygtningehøjkommissariat (UNHCR), kan Australien tvangshjemsende afviste afghanere.

Hidtil har Australien aldrig sendt en afvist afghansk asylansøger hjem med tvang. Kun tre afghanske asylansøgere er vendt hjem fra Australien de seneste tre år.

Og det til trods for, at Australien i denne periode har modtaget tusinder af afghanere, der er ankommet til landet som bådflygtninge.

Bowen siger, at Australien vil fortsætte med at advare folk mod at tage den farefulde rejse til Australien i synkefærdige smuglerbåde.

Men nu har vi en ekstra ting, vi kan føje til denne advarsel. Vi kan tilføje: “Vi kan og vil hjemsende jer til Afghanistan, hvis I ikke er reelle flygtninge, siger Australiens immigrationsminister.”

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Information/Ritzau AFP.

Den  18  januar 2011.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.