18.12.2010

Dommen over SIAD

Forfatter: Ole HasselbalchDommen over SIAD

Det fremgår af dagspressen i forskellige – til dels uforståelige – versioner, at SIAD (Stop Islamiseringen af Danmark) er blevet dømt for at have anvendt tegneren Kurt Westergaards muhammedtegning vistnok i forbindelse med en demonstration.

Kurt Westergaard har opnået en verdensomspændende ikon- og heltestatus i anledning af sin indsats for ytringsfriheden. Den skal i situationen være ham vel undt, om end den måske er mindre fortjent. Det ser således ud til, at han overhovedet ikke var klar over, hvad han påkaldte sig, da han lavede tegningen, men nærmest befandt sig i lalleglad uvidenhed om det problem, der skulle blive til en trussel på livet mod ham selv.

Han har vel nu forstået alvoren. Men er han kommet til erkendelse af denne, havde det været let for ham at bære over med, at hans tegning som én blandt formentlig tusinder af ophavsretskrænkede gengivelser af den jorden over er blevet brugt af SIAD.

Nu véd så selv den mest tungnemme, at der kan udvindes penge med dertil knyttet holdningslufteri også af en national katastrofesituation.

Det erfarede Den Danske Forening i øvrigt allerede ved foreningens start, da ubekendt personer uddelte en kopi af en artikel i Jyllands-Posten ved et foreningsmøde. Resultatet var, at journalisten afpressede foreningen nogle tusinde kroner, som der var hårdt brug for til arbejdet på at hindre de tilstande, Kurt Westergaard nu lever under. Foreningen havde intet med uddelingen og ophavsretskrænkelsen at gøre, men havde ikke økonomi til at bære en retssag.

Man fristes til at sige: Føj for Fanden!

Ole Hasselbalch

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810