14.12.2010

Pave Benedikt. En klog mand!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Et muslimsk land som Tyrkiet skal ikke med i EU

Pave Benedikt.  En klog mand!!

Længe før kardinal Josep Ratzinger blev pave I Rom, var det kendt, at han var en Hardliner  når det drejede sig om kritik af Islams undertrykkende  menneskesyn. Hans berømte Regenburgs-tale står stadig som et lysende eksempel på den vestlige verdens syn på det totalitære Islam.

At Pave  Benedikt så I andre sammehænge, er en konservativ pave, -  ja, det må den vestlige verden affinde sig med. Vi, skal være tilfreds med, at lederen for verdens største religiøse samfund, kan skelne imellem  frihed og religiøst despoti. Netop I disse dage, oplever Norden det første terror-angreb fra Islamisk side,- dem vil der utvivlsomt komme flere af. At Nordens og Europas ledende politikere endnu ikke er blevet så politisk ædru, så de kan tage sig sammen til at skabe et -  Fort Europa – er yderst beklagelig.

Alene tanken om, at det store muslimske land Tyrkiet, skulle blive en del af EU, ville være det rene vanvid.

Men I disse WikiLeaks tider kommer nogle vigtige dokumenter frem, som fortæller, at Pave Benedikt, er langt foran de naïve og sløve europæiske politikere.

Dette er netop sket. Læse følgende beretning fra Kristeligt Dagblad.

 “Et muslimsk land som Tyrkiet skal ikke med i EU, mente paven. Det afslører WikiLeaks' dokumenter.

Med Pave Benedikt XVI's tiltræden slog Vatikanet ind på en markant hårdere kurs mod Tyrkisk EU-medlemsskab.

Det fastslår hemmeligtstemplede dokumenter, som er blevet sendt fra den amerikanske ambassade til Pavestolen i Rom. Dokumenter, som nu er blevet offentliggjort af WikiLeaks, som er en hjemmeside, der lækker hemmeligholdte indberetninger fra amerikanske ambassader over hele verden.

Tilbage i 2004 talte kardinal Ratzinger, den nuværende Pave Benedikt XVI, imod at lade Tyrkiet blive optaget i EU, selvom man fra Vatikanets side på det tidspunkt ikke officielt havde taget stilling til spørgsmålet.

Vatikanets fungerende udenrigsminister Monsignor Pietro Parolin sendte et brev tilbage til den amerikanske ambassade for at slå fast, at udtalelserne alene var et udtryk for kardinal Ratzingers holdning og dermed ikke Vatikanets samlede synspunkt.

Men siden da er tonen blevet en anden, og den afstand udenrigsminister Monsignor Pietro Parolin tog fra Ratzingers udtalelser blev i stedet til en tilslutning, da kardinal Ratzinger i 2005 blev udnævnt til Pave Benedikt XVI.

”Hverken paven eller Vatikanet har dire”

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad 14.12.2010

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810