05.12.2010

DF skruer bissen på over for Lars Barfoed

Forfatter: Poul Vinther Jensen

DF truer justitsminister Lars Barfoed med alternativt flertal i sag om østeuropæere på danske herberger.

Dansk Folkeparti sender nu en utvetydig opfordring til justitsminister Lars Barfoed (K) og supplerer den med en slet skjult trussel.
Hvis ikke han i en fart tager fat på at få stoppet østeuropæiske hjemløses huseren på danske herberger, så vil regeringens faste støtteparti forsøge at presse ham til det i Folketingssalen.

- Vi synes, at det er kritisabelt, at han ikke har været mere på banen i den her sag. Det er hans område, og vi kræver, at han nu håndterer det, siger socialordfører Martin Henriksen (DF) og tilføjer:

- Ellers må vi se, om vi kan bruge et flertal uden om regeringen til at presse ham.

DF’s opsang kommer efter, at også socialminister Benedikte Kiær (K) forleden opfordrede Lars Barfoed til at få fremskyndet hjemsendelsen af de omtalte udlændinge. Det skyldes ikke mindst historier om, at østeuropæiske bander blandt andet har forsøgt at afsætte tyvekoster på herberger, hvor de også boede.

Martin Henriksen tilføjer, at DF selv har foreslået grænsekontrol for at forhindre tendensen.
- Men det bliver jo afvist af regeringen, og derfor må den komme med en anden løsning. Eksempelvis ved at tage fat på de her landes regeringer og fortæller, at det ikke kan blive ved.
Spørgsmål: Men de pågældende landes myndigheder kan vel ikke forhindre deres borgere i at rejse en tur til København, så hvad skal de gøre?

- Hvis jeg kunne løse de sociale problemer i Rumænien, så gjorde jeg gerne det. Men det er altså deres ansvar. Så vi må banke i bordet og sige, at vi ikke kan løse deres sociale problemer, og at vi vil ikke have kriminelle aktiviteter, som udspringer fra deres område, herop, lyder det fra DF’eren, der tilføjer:

- Man må kunne levere den besked til dem, at de er medlem af EU og derfor skal leve op til nogle kriterier.

Kilder:

Information og Ritzau, den 5.12.2010

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810