16.11.2010

Tilegnet Mogens Lykketoft.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Lever Mogens Lykketoft i en helt anden verden?

Tilegnet Mogens Lykketoft.

Fhv. udenrigsminister  Mogens Lykketoft  en sand internationalist, der ikke har meget tilovers  for  meninger, der går på tværs af hans egen lille socialistiske  verdensopfattelse.

Det  kommer bl.a. til udtryk, i debatten om den store indvandring  til  Danmark. Han er internationalist, og har kun foragt  overfor  personer, der  kommer på tværs af  hans egen lille snævre  opfattelse. En forening, som Den Danske Forening, vil han aldrig befatte sig med.

Selv her i en ghettoiserings-periode, er der intet der trænger ind.

Mogens Lykketoft bor i dag  på en lukrativ adresse op langs Strandvejen langt fra hans egne kærnevælgeres  daglige problemer.

Det bekymrer ikke Lykketoft, bare han kan  fremme sin internationalistiske verdensopfattelse, så er alt godt. Virkelighedens hverdag i Tingbjerg, Vollsmose, Gellerup, o.m.a . steder, - ja det er ikke hans bord. Han er lige som sin partifælle fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen, en  ” hellig mand ”,  der  netop i disse dage endnu engang forsøger at  stemple alle, der ikke kan eller vil følge hans ”humanistiske idealer” , som værende fremmedfjendsk. Han er for sit parti uden overdrivelse  ” som en elefant i en glasbutik” . Men det forstår Nyrup ikke selv.

Sådan har det været tidligere, hvor idealerne går forud for konkret virkelighed.

I en kronik i dagbladet Aktuelt den 14.2. 1987, skriver Mogens Lykketoft og hans daværende ægtefælle fhv. kulturminister Jytte Hilden  begejstret om den charmerende samba-socialisme  i det totalitære Cuba.

Her kan bl.a. læses følgende:

”Cuba har nået nogle bemærkelsesværdige fremskridt i levevilkårene for det store flertal af fattige mennesker. Man ser ingen sultne eller undernærede. Man får at vide, at gennemsnitsalderen er 72 år for mænd og 75 for kvinder, det må være det bedste resultat i hele den 3. verden.

Castro har haft næsten  fanatisk opbakning fra en meget stor del af cubanerne. Selv under de mest økonomiske trange tider har denne karismatiske leder kunnet tale direkte til masserne.

Cuba har gennemført en charmerende samba-socialistisk variant på det sovjetkommunistiske systemgrundlag, og den vigtigste forskel til den virkeliggjorte socialisme i Østeuropa er, at den cubanske revolution i sin oprindelse er cubanernes eget valg og ikke en påtvungen model.”

Det er utroligt, at en fhv. udenrigsminister er i stand til at skrive en fristil  om et totalitært styre, hvor befolkningen bliver holdt i et jerngreb, og hvor kritik  af styret automatisk betyder lange fængselsstraffe.

Sådan har det været fra dag 1 med  Fidel Castro  ved magten.

Han er ikke nogen demokrat. Men en despot, som har bragt sit eget land i den dybeste armod.

Menneskerettigheder og retstilstande i Cuba, - det er  noget der ikke eksisterer !!

 

I dag den 14. November  2010, skriver Ritzau bl.a. følgende:

”Efter syv år bag tremmer, er en 68-årig  politiks fange blevet løsladt i Cuba. Han er blandt 52 politiske fanger, som styret har tilbudt at løslade.

Den cubanske regering løslod lørdag den politiske fange Arnaldo Ramos, der var en af 13 politiske fanger, som har nægtet at forlade landet og rejse i eksil.

Han blev løsladt, og jeg er meget lykkelig, siger hans kone Lidia til nyhedsbureauet  AFP.

Hun tilføjer, at hendes mand nu kommer i et hus i det centrale Havana.

Den 68-årige Arnaldo Ramos var én blandt 52 politiske fanger, som præsident Raoul Castros  regering den 7. Juli tilbød at løslade efter forhandlinger med Havanas ærkebiskop Jaime Ortega.

 

Af de 52 blev 39 løsladt, efter at de var gået med til at forlade Cuba og rejse til Spanien med deres familier. De sidste 13 nægtede at forlade landet og måtte blive i fængslet.

Nu har myndighederne så alligevel besluttet at løslade Arnaldo Ramos, en  økonom, der blev idømt 18 års fængsel for sin kritik af systemet. Han var den ældste af 75 modstandere af styret, der blev anholdt i 2003.”

 

Poul Vinther Jensen

Kilde: Aktuelt den 14.02.1987.

            Ritzau den 14.11. 2010.

            Fremhævelse: PVJ.

 

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810