27.02.2005

Hellig krig i Bosnien 1992-1995

Forfatter: Harry Vinter

USA støttede sine værste fjender

En sag, som for øjeblikket kører ved den internationale krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien, kaster lys på USAs støtte til det Al Qaeda, som få år senere kvitterede ved at ødelægge World Trade Center i New York.

På anklagebænken sidder den bosnisk-muslimske general Enhver Hadzihasanovic og oberst Amir Kubura. Den bosnisk-muslimske general Mehmed Alagic var anklaget i samme sag, men døde 7/3 2003. Sagen indledtes d. 2/12 2003. 

Hadzihasanovic og Kubura er anklaget for forbrydelser begået af udenlandske mujahedeen - islamiske hellige krigere - som indgik i den bosnisk-muslimske hær under borgerkrigen i 1992-1995.

Disse enheder begik nogle af de mest bestialske krigsforbrydelser under borgerkrigen – både mod civile kristne kroater og serbere og mod tilfangetagne jugoslaviske soldater.

Anklagen lyder på kriminel ansvarlighed for mord, grusom fremfærd, ødelæggelse og plyndring af ejendom tilhørende bosniske serbere og kroater samt bevidst ødelæggelse af religiøse institutioner.

Kommandanten for mujahedeen var Abu Abdel Aziz, som Den Nationale Kommission til Undersøgelse af Terrorangrebet på USA beskriver som ”senior Al-Qaeda recruiter”. Han blev født i Saudi Arabien i 1942 og blev på et tidligt tidspunkt medlem af Osama bin Ladens Al-Qaeda-bevægelse. Han blev leder for de saudi-arabiske og afghanske hellige krigere i Bosnien, hvor han etablerede hovedkvarter ved Travnik i det centrale Bosnien.

De hellige krigere ankom til Bosnien i 1992 fra Saudi Arabien som støtter for de muslimske bosniere ledet af den senere præsident Alija Izetbegovic. I sin bog Islamisk Deklaration fra 1970 forklarer Izetbegovic, hvordan en muslim må leve:

”En muslim eksisterer ikke som et enkelt menneske. Hvis han ønsker at leve som muslim, må han skabe et miljø, et samfund, en orden... Historien kender ikke til nogen sand islamisk bevægelse, som ikke samtidig er en politisk bevægelse.Den korteste definition på den islamiske bevægelse er enheden mellem tro og lov... det åndelige fællesskab og staten. Der kan ikke herske nogen fred eller sameksistens mellem islamisk tro og ikke-islamisk samfund eller institutioner!”

Krigsforbryderdomstolen forberedte også sigtelser mod Izetbegovic i hans egenskab af øverste leder for de hellige krigere, men han døde før sagerne blev rejst.

Den første gang de saudi-arabiske hellige krigere var i kamp, lykkedes det dem at tilfangetage tre serbere, som eferfølgende fik hovederne skåret af ved en rituel ceremoni. En af saudi-araberne var

Abu Asim al-Makki, som i 2000 stod bag angrebet på det amerikanske krigsskib USS Cole, hvorunder 17 søfolk omkom.

Al-Makki optræder sammen med Osama bin Laden på den kendte video, som blev rundspredt efter angrebet på USA 9/11 2001.

Den tyske journalist Renate Flottau fra Der Spiegel oplyser, at hun personligt så og talte med Osama bin Laden, da denne besøgte Alija Izetbegovic in Sarajevo i 1994. Bin Laden fik udstedt et bosnisk pas fra Bosniens ambassade i Wien i 1993. En af flykaprerne fra 9/11-angrebet på USA havde et bosnisk pas.

Seks af de bosniske borgere, som USA senere arresterede i Afghanistan og sendte til afhøring i Guantanamo, var algieriske hellige krigere, som den bosnisk-muslimske regering havde udstyret med  bosnisk statsborgerskab.

De muslimske hellige krigere begik ubeskrivelige grusomheder mod deres fanger. Grusomhederne optog de på video til brug for hvervning af flere hellige krigere.

De vestlige medier fortiede omhyggeligt disse grusomheder. CIA kontrollerede omhyggeligt nyhedsstrømmen, og intet slap ud til den vestlige offentlighed, som kun hørte om serbernes overgreb efter modangrebet på Srebrenica.

De hellige krigeres mål var (og er) at genoprette det tyrkiske overherredømme på Balkan - at skabe et kalifat. USA var en vigtig allieret i denne kamp. USA har ligeledes i årevis lagt pres på EU for at få EU til at optage Tyrkiet som medlem.

USA/NATO så gennem fingrene med tilstrømningen af hellige krigere til Europa og den saudi-arabisk og iransk finansierede tilstrømning af våben til brug mod de kristne.

Tvært imod arbejde USA tæt sammen med de muslimske styrker.

Grundlaget for samarbejdet med muslimerne blev lagt mange år før, hvor muslimerne søgtes inddraget på vestlig side i kampen mod sovjet-imperiet. Serberne har traditionelt knyttet sig til Rusland og regnedes derfor med til dette imperium.

 

Kilde: http://www.serbianna.com/columns/savich/061.shtml

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810