13.09.2010

Det Juridiske Galehus!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Af Poul Vinther Jensen

 

Det  Juridiske Galehus!!

 

Ifølge Morgenavisen Jyllands –Posten, er det en overtrædelse af  FN-konventionen om racediskrimination, at dansk politi afviste at føre racismesager mod to af Dansk Folkepartis  politikere, Søren Espersen og Pia Kjærsgaard, da de udtalte sig negativt om somaliere og omskæring.

 

Det fastslår den FN-komite, som overvåger konventionen.

I 2003 kritiserede Pia Kjærsgaard, at Dansk Somalisk Forening fik et lovforslag om forbud mod omskæring til høring. Det svarede ifølge Pia Kjærsgaard til at spørge en pædofil person, `om vedkommende har noget imod et forbud mod sex med børn`.

 

Søren Espersen erklærede senere i en radiodebat sig enig  og tilføjede: ` Hvorfor  skulle man spørge somalierne, hvad de mener om det, når flertallet af somaliere gør det som noget helt naturligt`?

 

Søren Espersen kalder det samtidigt besynderligt, at en FN-komité  blander sig i hvilke sager der bliver rejst i Danmark.

Ja, det må man nok sige:

Men sagen blev anmeldt som racisme af en somalisk  kvinde, det blev dog afvist af politiet. Det har FN-komiteen vurderet til , at Danmark brød  sig imod konventionen,

Komiteen, finder udtalelserne `negativt generaliserende overfor en hel gruppe mennesker` og kritiserer, at Danmark ` har undladt at foretage en effektiv efterforskning`.

Komiteen anbefaler, at staten betaler den somaliske kvinde erstatning for `den moralske krænkelse`.

 

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ritzau  den 9. September 2010.

             Fremhævelse: PVj.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810