10.09.2010

Selvcensur, - endnu engang.

Bilka vil ikke sælge Kurt Westergaards bog

Selvcensur, - endnu engang.

Ifølge Ritzau den 10.9. 2010, har Dansk Supermarked, med Bilka, Føtex og Netto valgt ikke at sælge en selvbiografi ” Manden bag stregen” af den kendte bladtegner Kurt Westergaard.

Selvbiografien udkommer til efteråret:

Informationschef Erik Eisenberg fra Dansk Supermarked, siger, at afslaget er begrundet i en kommerciel vurdering. Han siger hertil:

” – Vi vurderer, at bogen ikke er kommercielt interessant for os at sælge, og derfor har vi sagt nej tak til den. Ligesom vi siger nej tak til mange andre projekter. ” – Vi mener simpelthen ikke, at bogen har det bestseller-potentiale, der skal til for at komme ind i vores butikker. ”

Kurt Westergaard er ikke overrasket over denne melding. Han siger følgende:

”- Det havde jeg nok ventet. Og der skal nok komme flere, der siger pænt nej tak. Og det er trist, for det er selvfølgelig, fordi de er bange på en eller anden måde. Bange for deres økonomi, for deres kunder, bange for at miste kunder.

Ja det er lige præcis hvad denne sag handler om.

At den førende danske indkøbskæde går forrest i dette angstens projekt, det er dybt beklageligt. Det er selvcensur og intet andet.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ritzau/Kristeligt Dagblad den 10. september 2010.

Fremhævelse: PVJ.

Bestil bøger her - fra