16.08.2010

Det Kurdiske Folk.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Lad aldrigTyrkiet, dette ”herre folk ” komme indenfor EU.

Det Kurdiske Folk.

I en Ritzau-meddelelse 15. 8. er direktøren for det kurdiske ROJ TV, ifølge en lydoptagelse blevet fyret af organisationen PKK, der er på EU´s terrorliste.

Det kurdiske ROJ TV, sender på en dansk licens, og er den vigtigste stemme for det kurdiske folk overalt på jorden.

Hidtil har Tv-stationen benægtet enhver forbindelse til PKK. Men Berlingske Tidende har nu offentliggjort en hidtil hemmeligholdt lydoptagelse, som ”afslører” at en person fra PKK i sommeren 2008 fyrede og truede den tidligere ROJ-direktør Manouchehr Zonoozi.

De ”belastende” oplysninger kommer efter tidligere afsløringer af kontakter mellem ROJ TV og PKK. Berlingske Tidende har blandt andet fremlagt fotos af topchefer i ROJ TV i selskab med PKK-ledere.

Det er formanden for Folketingets Retsudvalg Peter Skaarup (DF) ikke tilfreds med. Han siger bl.a.:

 ”Det er hårdrejsende, at en terrororganisation kan fyre lederen af en såkaldt uafhængig Tv-station i København. Det er endnu et tegn på, at der er og har været en meget tæt forbindelse mellem PKK og Roj TV. ”Også Socialdemokraternes retsordfører, Mette Frederiksen, er rystet over oplysningen.

Jeg hører ikke til dem, der er pikeret over et besøg af PKK-folk på ROJ TV. Og det burde Peter Skaarup heller ikke være.

Tv-stationen er et talerør for hele det kurdiske folk. Det er spredt over hele verden og den frihedskamp, som kurderne kæmper, kan naturligvis kun ske med en væbnet organisation.

Det er et folk der systematisk er blevet undertrykt og mishandlet af de store lande, som Kurdistan grænser op til og er en statsretslig del af.

Det gælder Tyrkiet, Iran, Irak, Armenien og Syrien.

Læser man om kurdernes livsvilkår de seneste 200 år, forstår man bedre, at de forsøger at gøre modstand.

Kurderne er den fjerde største folkegruppe i Mellemøsten, - men de har aldrig haft deres egen stat. De er den største etniske gruppe i verden uden eget land. De udgør mellem 25 og 30 millioner mennesker. Den kurdiske nationale kamp for selvstændighed har stået stærkt siden slutningen af 1800-tallet. Det osmanniske rige dækkede hele Balkan, Lilleasien, store dele af den arabiske verden og Egypten.

Riget blev opløst i kølvandet på 1. Verdenskrig, hvor sejrherrerne fordelte landområderne mellem sig. I den første fredsaftale, der blev underskrevet i Sévres i 1920, blev der taget hensyn til kurdernes ønske. Her blev det fastslået, at de områder, hvor kurderne var i flertal, skulle det gøres til en selvstændig, kurdisk stat.

Det blev desværre trukket tilbage i 1923 med Lausanne-aftalen, hvormed de områder i stedet blev fordelt mellem Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien.

Kurderne gjorde naturligvis oprør og det blev begyndelsen på en selvstændighedskamp, der stadig kæmpes i dag.

Men kurdernes kamp for selvstændighed har mødt hård modstand. Mange er blevet udsat for politisk forfølgelse og kurdiske forfattere, journalister og menneskerettighedsforkæmpere er blevet fængslet og dræbt. Civilbefolkningen er blevet udsat for tvangsforflytning og massakrer, og kurdisk sprog og kultur har været forbudt.

Denne statsterrorisme, er især udgået fra EU-ansøger-landet Tyrkiet. Lad aldrig dette ”herre folk ” komme indenfor EU.

Må disse linjer nå Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ritzau/Berlingske Tidende den 15.8. 2010.

             Fremhævelse: PVJ

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810