08.08.2010

Skarpe skud mod fransk politi.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Urolighederne i Grenoble breder sig til andre dele af Frankrig.

Skarpe skud mod fransk politi.

Urolighederne i den store franske by Grenoble, der begyndte for tre uger siden, har nu bredt sig til andre dele af Frankrig.

Ifølge internetsiden Snaphanens sammendrag og oversættelse, har der i tre dage i træk været en række af angreb på politifolk, hvor de er blevet beskudt med skarp ammunition.

I Bourgogne, i Paris-forstaden Villiers-le – Bel og i Lyon er politiet beskudt. I Lyon var det en betjents hjem, der blev angrebet.

I Villiers- le-Bel i Paris ville en politipatrulje i de tidlige timer torsdag kontrollere et køretøj, hvorved omkring 15 unge mænd trak våben og skøde to gange mod betjentene.

Det er uklart om politiet var målet, eller om de kom i krydsild mellem rivaliserende bander.

Ingen blev ramt ved skyderiet.

En politimands hjem i Villefontaine i det nordlige Isére, cirka 30 kilometer øst for Lyon, blev beskudt i natten til torsdag. Efterforskere udelukker en forbindelse med de voldelige optøjer i Grenoble.

I ”et følsomt område” i Auxerre blev der skudt med skarpt mod en politibil med 22 millimeter ammunition, formegentlig med riffel. Chaufføren hørte et brag og vognen blev ramt af to skud, det ene gik ind i forruden. Dette skete efter en ung mands, der er kendt af politiet, flygtede fra anholdelse og søgte tilflugt i nabolaget i St. Genevieve tidligere på dagen.

En gruppe på ti unge, ”hætteklædte og bevæbnede med stokke og sten”, forhindrede derefter indgriben fra politiet. Den unge mand blev til slut arresteret.

Når politiet tidligere har kaldt Anti-Crime Brigade (BAC) til forstærkning, er også de blevet beskudt.

Den franske indenrigsminister Brice HORTEFEUX tog torsdag nat demonstrativt på patrulje med politifolk i Grenoble. For at øge sikkerheden i det østlige Frankrig, indsatte han yderligere den nationale indsatgruppe Groupes ´d intervention régionaux (GIR).

Poul Vinther Jensen

Kilde: Internetsiden Snaphanen den 8.8. 2010.

            Fremhævelse: PVJ. 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810