27.07.2010

Terrorbekæmpelse i Tyskland

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Ud med terrorisme og islamisk fanatisme.

Terrorbekæmpelse i Tyskland

I Tyskland vurderer den tyske efterretningstjeneste, at der findes - 36.000 - muslimer med ekstremistiske holdninger, men kun en meget lille del, der vurderes at udgøre en direkte trussel. Det vurderes dog som et problem af Efterretningstjenesten.

Med en ny telefon-hotline, vil man forsøge at hjælpe de muslimer, der ønsker at forlade ekstremistiske organisationer.

Den nye telefonrådgivning, der tilbydes på både tysk, arabisk og tyrkisk, er den første af sin slags i Europa.  Ifølge Peter Neumann, der er forsker ved Londons internationale center for forskning i radikalisering og politiks vold, siger hertil.

”Vi ved, at der i næsten alle disse grupper er personer, som gerne vil ud, men det er ikke let at forlade sådan et miljø. Det er derfor strålende, at Tyskland giver dem dette tilbud, også selv om det ikke vil betyde en endegyldig afslutning for radikal islam i Tyskland.”

Den nye telefonrådgivning har fået navnet Hatif, hvilket både er arabisk for telefon og samtidig en forkortelse for ”Heraus Aus Terrorismus und Islamitischem Fanatismus- Ud med terrorisme og islamisk fanatisme”.

Ifølge avisen The Jerusalem Post, er det primære mål med Hatif, at forhindre vold, begået i islams navn. En talsmand for den tyske efterretningstjeneste siger til avisen, ” Vores program er et tilbud til dem, der vil lægge ekstremismen bag sig. Når vi finder ud af, hvad de har brug for, vil vi udvikle programmet i overensstemmelse med det.”

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad/The Jerusalem Post, den 23. juli 2010.

            Fremhævelse: PVJ

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810