22.07.2010

Nyt fra Grenoble

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Optøjer i den franske by Grenoble fortsætter

Nyt fra Grenoble

De alvorlige optøjer, der begyndte fredag i den franske by Grenoble fortsætter stadig.

En talsmand for politiet sammenligner situationen med et  jagtsceneri, ” Tingene går dårligt. Mine kollegaer tager det meget ilde op. Man skyder på os, som på kaniner. Og i aften? Hvordan vil det gå for os i aften  for os?...  Vi forventer det værste .”

Frederic Lagche  fra politiforbundet beretter om lokalbefolkningens fortvivlelse. ” Vi er her for at sikkerheden respekteres, så beboerne kan leve i fred. Jeg har set folk græde. Orden må og skal genoprettes.

På spørgsmålet  om, hvorfor man ikke blot sårede de ”unge”, hvis død udløste voldsbølgen, svarer  Lagache. ” Det er let at sige det nu. Men når du er midt i kampens hede ser det meget anderledes ud tro mig. Mine kollegaer forsvarede deres fysiske overlevelse.

Denne person skød mindst tre gange med et militært våben ind i patruljevognens forrude! Forestil dem  det., vi er heldige at vi ikke har døde politifolk.”

( Snaphanens oversættelse).

Redaktøren  og essayisten Elisabeth Levy udtrykte sig særdeles offensivt i går aftes på  RTL´s program ”On refait le monde” efter urolighederne i Grenoble. Ifølge hende er tiden ikke længere til et ”Grenelle-sikkerhedsmøde”, men til militære operationer i ”de følsomme byer”.

 

Hun var aldeles uden medfølelse overfor de kriminelle, der risikerer deres liv ved at provokere politiet.” Jeg vil ikke fælde en tåre over dem” sagde hun til RTL.

(Snaphanens oversættelse).

PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810