21.07.2010

Kristenheden og Lovreligion!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

I engelse busser og taxaer bestemmer muslimer, hvem de vil køre med. Det bliver værre endnu i siger ministeren

Kristenheden og Lovreligion!!

Teologen og sognepræst Johannes Horstmann, (1915-1999) sagde engang ved et foredrag på Tidehvervs Sommermøde på Krabbesholms Højskole: ”Vi er alle i embede ”.

Med dette ville J. Horstmann fortælle, at uanset hvor man står, gælder fordringen ”kast af dig dine nærmeste krav”.  I et moderne sekulært rettighedssamfund er det just ikke dette, der er i højsædet i 2010.

Her er det rettigheden for den enkelte, der fokuseres på.

Det smitter naturligvis af på den lovgivning, der bliver gennemført i Folketinget.

Men det er nok de færreste, der til daglig tænker over, at dansk Ret er præget af den kristne kulturarv helt ud i de mindste detaljer.

Vi holder for rødt i et lyskryds. Det har to formål, at man ikke udsætter nogen for at komme til skade, og at man samtidig tager vare på sig selv.

Man foretager en ulovlig handling, hvis man er tilskuer til et overgreb, og ikke forsøger at gribe ind, for at værne næsten. Men blot går videre.

Det, at vi alle er i embede, gælder i den daglige hverdag. På arbejdspladsen, Dommeren og Politiet. –Ja alle. I familien, og ikke mindst overfor det medmenneskelige samvær man har med naboer og andre man møder på sin vej. Hvis dette fundament smuldrer, så får selviskheden fri bane.

Her er rettighedstænkningen en tvivlsom størrelse: Den vil gnave sig ned samfundet, og til sidst erobre ethvert normalt samkvem mellem mennesker.

Et godt eksempel på denne udvikling, er forsøget på at optage en totalitær lovreligion islam i den vestlig/kristne kulturkreds.

Her skal det sekulære samfund pludselig til at respektere en masse religiøse forordninger, som indeholder rettigheder for den enkelte muslim.

I Storbritannien har man fået det problem, at blinde klager over, at muslimske buschauffører og taxa-chauffører nægter at køre med dem, fordi deres førerhunde anses for urene.

Den britiske transportminister Norman Baker fra De Liberale Demokrater fastslår, at religiøse grunde ikke er en gyldig grund til at afvise en blind eller svagtseende person, som har en førerhund.

Det er naturligvis ulovligt at diskriminere mod blinde og andre handicappede i et retssamfund som det britiske.

Alligevel modtager foreningen for førerhunde til blinde, The Guide Dogs for the Blind Association, i stigende grad indberetninger, hvor blinde med en førerhund enten ikke kan komme med en taxi eller bliver bedt om at forlade en bus fordi andre passagerer klager.

En af dem er den 73-årige George Herridge, som to gange oplevede at blive bedt om at forlade en bus i hjembyen Reading sidste år.

I et tilfælde begyndte en gruppe børn at skrige op, da de så hans labrador Andy.

”De var muslimer. Chaufføren holdt ind til siden og sagde, at jeg skulle stige af”, fortæller George Herridge til den britiske avis The Sunday Times.

Det britiske blindesamfund bekræfter tendensen og siger, at det bliver værre.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad den 21. juli 2010.

             Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810