21.07.2010

Islamofobi.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Bashy Quraishy: "intet andet EU-land er mere islamofobisk og fremmedfjendsk” end Danmark"

Islamofobi.

På den fremragende hjemmeside Jernesalt har redaktøren Jan jernewicz skrevet en længere artikel om begrebet ”Islamofobi – angst for islam, islamisme eller terrorisme”

Disse begreber er velkendte i den europæiske debat.

Enhver, der skriver offentligt om islam´s fremmarch på det europæiske og vestlige kontinent, kan meget hurtigt få prædikatet islamofob. Plus de andre stereotype prædikater såsom racist, fremmedhader og fascist.

Som Bashy Quraishy, der har været en af eksperterne i en stærk kritisk rapport fra Europarådet om Danmark, hvor han sig kort før rapportens offentliggørelse tillod sig at udtale til den franske avis Le Monde, at ” intet andet EU-land er mere islamofobisk og fremmedfjendsk” end Danmark..

Islamofob betyder, at man er angst eller frygter for Islam´s voksende indflydelse i Vesten.

Jeg hører ikke til den gruppe, der bliver angst, - men jeg forholder mig til det jeg ser og oplever, der hvor jeg befinder mig.

For mit vedkommende er det landets anden største by Århus, som efterhånden er ved at nå 8-9 procent indbyggere fra den ikke-vestlige kulturkreds.. Det kan ses i byen, det kan man se tydeligt på en lang række skoler og ikke mindst på udgifterne hos den sociale forvaltning.

Dertil jævnlige besøg i Berlin, hvor islamiseringen er endnu længere fremme!!

Men integrationen, det er en paradeforestilling.  Ghetto-bebyggelserne er derimod en realitet. Her kan man leve som muslim, uden at blive forstyrret af det omkringliggende danske samfund.

Om den manglende integration skriver Jan Jernewicz (pseudonym for forlægger Ejvind Riisgård) følgende i slutningen af sin artikel.

”Hovedproblemet i manglende muslimsk integration ligger i muslimernes tilknytning til og engagementet i de konflikter, der findes i Mellemøsten, først og fremmest konflikten mellem palæstinenserne og israelerne, men naturligvis også krigene i Irak og Afghanistan.

Sammenstødet mellem ikke-sekulariserede muslimer og sekulariserede ikke-muslimer er en realitet, der siden angrebet på World Center Tower i USA 11.9. 01, er blevet et skarpt opgør der involverer alle magtmidler såvel som alle diplomatiske, kulturelle og religiøse midler.

Om man skal kalde sammenstødet et kultursammenstød, et civilisationssammenstød eller en religionskrig er i grunden en strid om ord, da der går kulturelle, civilisatoriske og religiøse elementer ind i sammenstødet. At det i værste fald – Irans udvikling af atomvåbenet – kan ende med en tredje verdenskrig er indlysende.

Men foreløbig er der snarere tale om, hvad Lars Erslev Andersen i sin nye bog om ”Den tabte uskyld” kalder en ”global borgerkrig”. Dette synspunkt fortjener imidlertid en selvstændig behandling.

Her skal først og fremmest slås fast, at islamofobien i Danmark og Vesteuropa er en solid kendsgerning, som ikke kan fjernes eller tilsløres med kønne ord, men først vil forsvinde definitivt den dag da faren for islamistisk terror er drevet over.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Netsiden Jernesalt, Jan Jernewicz.           

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810