18.07.2010

Det delte Danmark.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

De kan både blive integreret og komme på Roskilde Festival. Hvis de altså selv vil!

Det delte Danmark.

I en større artikel i Dagbladet Politiken, den 16.7. skriver Ph.d. i musikvidenskab Martin Finnedal, der hvert år er fast gæst på Roskilde Festival om Festivalen og dens manglende besøg af etniske somaliere, pakistanere, tyrkere, bosniere, thaier og andre ikke-etniske danskere.

Ifølge et foto til artiklen, ser man en hel masse hvide arme der bliver rakt i vejret i takt til musikken.  Billedet fortæller alt. Roskilde Festival, er en ”lukket” klub hvor de otte – ti procent unge, hovedsageligt fra den islamiske kulturkreds ikke deltager.

Det er Martin Finnedal ikke tilfreds med. Han hævder, at Roskilde Festival burde afspejle sine officielle holdninger, der repræsenterer miljø, humanitært og kulturelt arbejde i det samfund og den verden, som Roskilde Festival er en del af.

Det kunne jo tænkes, at unge mennesker fra den islamiske kulturkreds ikke bryder sig om musikken, eller de mange øldrikkende mennesker, hvoraf en del er unge piger med bare bryster.

I sit debat indlæg i Dagbladet Politiken skriver Martin Finnedal bl.a.:

”Også dette år lignede publikum sig selv: Det bestod udelukkende af hvide etniske danskere - foruden skandinaver og andre europæere, ligeledes hvide. På festivalen mødte man praktisk taget ingen danskere med anden etnisk baggrund, og man så ingen hudfarver, beklædningsdele eller kulturvaner blandt publikum, som ikke signalerede det hvide Europa i almindelighed og det hvide Danmark i særdeleshed.”

Til Martin Finnedal vil jeg sige: Det fortæller alt, om det ”delte Danmark”, der er på vej.

Det gælder kulturelt, politisk, økonomisk. Drømmen om det smukke multikulturelle samfund, er og bliver en drøm, - eller et falsum.

Afstanden imellem den islamiske kulturkreds, er så stor som et åbent hav. Der er i virkelighedens verden ikke nogen grundlæggende berøringsflader.

Men den dag den islamiske kulturkreds repræsenterer 25-30 procent af det danske samfund, - da vil man kræve og forbyde Roskilde Festival at spille ugudelig og islamis-anstødeligt rock-musik. De unge piger vil få ordre til at klæde sig ”tækkeligt” og bajerne må drikkes i det skjulte. Sex, vil være strengt forbudt.

Det vil være et kulturelt tilbageskridt!!

Men Martin Finnedal, vil absolut have sit ”glansbillede” af Roskilde Festival til at blive til virkelighed. Til ibyen.dk siger han.

”Jeg synes især, det er et problem, fordi Roskilde brander sig selv som en moderne progressiv kulturinstitution. Og med god ret. Roskilde er god til at holde sig ung og svinge med den tid, den er en del af. Men den egenskab og den selvforståelse kan jeg ikke få til at stemme med, at det reelt er en lukket hvid klub.”

Martin Finnedal fortsætter med sin utopiske drøm:

”Jeg ser ingen mennesker med slør, og jeg hører ikke andet end dansk med mindre det er tysk, norsk eller svensk.

Og det undrer mig år efter år, at de eneste mennesker jeg ser, med en anden etnisk baggrund end dansk, er flaskesamlende romaer, der i den grad slet ikke er med i festen. ”

Jeg vil stille Martin Finnedal det spørgsmål.

Hvad er der i vejen med en musik festival i Danmark, der ”kun” består af unge hvide mennesker fra den europæiske kulturkreds?

Der er mig bekendt fri adgang til at købe en billet til Roskilde Festival.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Politiken den 16. juli 2010.

             Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810