21.06.2010

Vigtig sag!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Må korset bruges for Den Europæiske Domstol?

Vigtig sag!!

Den Europæiske Domstol skal træffe beslutning om, hvorvidt det religiøse symbol  korset, må bruges  i det offentlige rum.

Indtil videre har domstolen givet en italiensk mor ret i , at der ikke må hænge kors i italienske klasseværelser, da det kan støde ateister og muslimer.

Domstolen argumenterer med, ”at ingen skal udsættes for en bestemt religion, når de befinder sig i et offentlig rum, som de er nødt til at være i.”

Domstolen har truffet en beslutning, som  bygger på ”retten til ikke at blive krænket

Så er spørgsmålet, hvem kan sætte grænserne for krænkelse.

Denne udvikling er totalitær og vil ende med konfrontationer imellem forskellige religiøse grupper og til sidst splitte Europa  fra hinanden.

Det er en alvorlig sag:

En sag der opstået på grund af den store  islamiske  indvandring til Europa. Det er intet mindre end et anslag mod den europæiske kulturkreds,,, der igennem  1000 år har været præget af  kristendommen. Ja, uden kristendommen, ingen sekulær frihed.

Derfor har vi europæere fået begrebet tredelingen af magten. Denne sekulære  regel, kan vi takke kristendommen for, - derfor har vi et demokratisk Europa.. Modsat Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der har sit afsæt i Den Franske revolutions lighedstænkning.

Med parolen frihed, lighed og broderskab.

Denne parole skabte den russiske revolution,  som bredte sig til mange lande med store lidelser og omvæltninger til følge. Det var her, man ville skabe ”det nye menneske”. Det endte med krige, død og ødelæggelser. Den samme tænkning var tilstede i Det Tredje Rige, - som også var et ræve rødt projekt, nemlig Det Nationalsocialistiske  Arbejderparti. Her ville man skabe det rene menneske. Det endte med rygende skorstene.

Det er gold relativisme, hvor alle begreber er lige gode. Men den historiske sandhed er, at kristendommen har  præget Europa i stærk grad, - og stadig gør det!! Derfor, har europæiske stater i mange tilfælde kors i deres flag. Det skal ingen statsmagt begynde at ændre på, blot fordi nogle borgere føler sig krænket over korset.

Uagtet, hvad Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol skulle finde frem til.

Poul Vinther Jensen

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810