13.06.2010

Retten til blive fornærmet.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Begrebet menneskerettigheder er ved at udvikle sig til en totalitær klods

Retten til blive fornærmet.

Begrebet menneskerettigheder, er ved at udvikle sig til en totalitær klods, som vil  vokse i fremtiden, og ende med at  forpeste dagligdagen  for en hel masse mennesker.

Et godt eksempel  er sagen om forbud mod kors i italienske klasseværelser, denne sag går nu videre ved menneskerettighedsdomstolens appelinstans.

Hvis det bliver stafæstet, at der ikke må hænge kors i italienske skoler, kan det få stor betydning overalt i de europæiske lande. Det skriver 37 hovedsageligt europæiske juraprofessorer i en 42 punkter lang henvendelse, som de håber, kan påvirke appelinstansen.

Sagen udsprang af en klage fra en mor i Italien, som er af den mening, at det er uacceptabelt, at hendes børn bliver påduttet kors i klasseværelset, og at korset strider mod det livssyn, hun ønsker at give videre til sine børn.

Jura professorerne, hævder, at det vil komme til at betyde forbud mod alle religiøse symboler i det offentlige rum, hvis dommen stadfæstet.

Det vil blandt andet sige de 17 nationalflag tilhørende lande under Europarådet, der indeholder religiøse symboler, - herunder Dannebrog.

Argumentationen fra de juridiske eksperter er, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, har opfundet og introduceret begrebet ”retten til at blive fornærmet ”som en ny kategori i menneskerettighederne.

Det vil i fremtiden betyde, at enhver der føler sig fornærmet over et eller andet i det offentlige rum, kan anlægge en sag.

Professor i statskundskab på Københavns Universitet Ole Wæver, som har specialiseret sig i sekularisering, er af den opfattelse, at de 37 europæiske juraprofessorer har en god sag.

Som eksempel henviser han til sangerinden Medina, som ved en koncert i Ishøj blev overdænget med æg fra unge muslimer, der var krænket over hendes påklædning og hendes kunstnernavn, som er islams næsthelligste by.

Som Ole Wæver siger:

 ” De kunne jo bare blive væk. Der er ingen, der tvinger dem til at gå til koncert

 

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad den 10 juni 2010.

            Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810