09.06.2010

Bryllup i Stockholm!

Her har det politisk korrekte Sverige fået et problem.

Bryllup i Stockholm!

Den 17. juni ringer bryllupsklokkerne for den svenske tronarving kronprinsesse Victoria og hendes tilkomne Daniel Westling.

Her har det politisk korrekte Sverige fået et problem.

Ved vielsen, skal det unge par fordømme islam, fordi Den Augsburgske Bekendelse og den såkaldte successions-lovgivning fra 1809, er en del af den svenske grundlov.

Svenske teologer henviser til, at så længe Kongehuset er medlem af den svenske kirke, er kongefamilien underlagt Den Augsburgske Bekendelse.

Bekendelsen, der stammer fra 1530, og som også den danske folkekirke er underlagt, kræver, at protestanter fordømmer islam som kristent kætteri.

Kongehuset er bundet til at følge ”den evangeliske lære” og ”fordømme alle kætterier” herunder islam.

Svenske eksperter mener dog ikke, at loven skal forstås så bogstaveligt, at de kongelige offentligt skal tage afstand til muslimer.

Professor i konstitutionel ret Thomas Bull, fremfører det synspunkt, at der ikke var religionsfrihed i Sverige i 1809.

I dag er godt fem procent af den svenske befolkning muslimer.

Det vurderer statsvidenskabelig kandidat Olof Rudin til, at det kan sende et negativt signal. Han siger hertil: ”I et land som har en stor muslimsk minoritet kan loven virke stødende.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad den 9.juni 2010.

Fremhævelse: PVJ.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018