07.06.2010

Opfordring til EU.

Israel er en suveræn stat og har derfor ret til at forsvare sig

Opfordring til EU.

Sidste uges sammenstød mellem israelske kommandosoldater og passagererne/ fredsaktivisterne, på bådende har ført til stærk fordømmelse af Israel og den israelske regering.

Det er ikke første gang det sker i staten Israels 62-årige historie.

Det den internationale verden drøfter i øjeblikket er, om Israel har overtrådt Folkeretten. Det har man efter min mening ikke gjort.

Israel er en suveræn stat, - som er udråbt af det internationale samfund, - og har derfor naturligvis ret til at forsvare sig!!

Med over 125 raketangreb fra GAZA i de seneste år, - efter ordre fra Haman, er der ikke noget at sige til, at Israel vil kunne kontrollere, hvad såkaldte fredsaktivist-både har med ombord til GAZA.

Det kunne jo være våben og andet kasteskyts. At opbringningen har kostet 11 aktivister livet, er naturligvis en trist hændelse.

Men den aktuelle sag, har vist at selv EU ansøgeren Tyrkiet, med islamisten Recep Tayyip Erdogan, har valgt side, og støtter den arabiske verdens fordømmelse af Israel.

Han får ros fra Iran til Nordafrika for at være en aktiv spiller i at bryde blokaden  omkring Gaza. Det falder godt sammen med, at en større gruppe blandt passagererne tilhører den tyrkiske IHH-organisation, der ifølge flere kilder, har forbindelse til flere internationale terrornetværk.

Det er især i de arabiske lande Tyrkiets popularitet er stigende.

Ifølge Kristeligt Dagblads mellemøst-korrespondent Allan Sørensen, er der ingen tvivl om, at Tyrkiets popularitet er stigende i de arabiske lande.

Han skriver bl.a.

”Ifølge den libanesiske blogger og forfatter Asad abu Khalil er Tyrkiet bevidst i færd med at rykke mod øst og udskifte håbet om EU-medlemskab med nye venskaber og pagter med regionens muslimske lande.”

Allan Sørensen henviser til den førende politiske analytiker i Saudi-Arabien, Khaled al-Dakhil, der siger.

”Der er ingen tvivl om, at Tyrkiets popularitet er stigende i de arabiske lande. Det er en naturlig udvikling i lyset af de arabiske landes impotens”

Det bør Vesten skrive sig bag øret. Israel, er det eneste ægte sekulære demokrati i hele regionen. Det forpligtiger alle sekulære demokratier, til at støtte Israels ret til at eksistere som en folkeretslig stat.

Recep Tayyip Erdogan, han er ikke nogen ven af det sekulære Vesten.

Han sammenligner angrebene den 11. september 2001, med Israels opbringning af det tyrkiske skib Mavi Marmara.

Det har naturligvis vakt stor vrede i USA. Her har de to førende dagblade Washington Post og New York Times i ledende artikler rettet et skarpt angreb mod Erdogan.

Washington Post opfordrer til en international undersøgelse af forholdet mellem Erdogan og IHH, der har terrorforbindelser.

Samtidig beskylder dagbladet Erdogan for at konkurrere med ledere som Irans Ahmedinejad og Hizbollahs Hassan Nasarallah, i spørgsmålet om, hvem der fører den mest anti-israelske politik.

Det må være på sin plads, at EU, i samlet flok, fordømmer de arabiske landes fortsatte terror mod den folkeretslige legitime stat Israel.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad den 7. juni 2010. Korrespondent Allan Sørensen.

Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.