05.06.2010

Ingen dyb barm på Al Jazeera!

Kvindelige studieværters tøj og makeup var for udfordrende

Ingen dyb barm på Al Jazeera!

Hvis der er en eller anden vigtig ”magt-base” i den islamiske kulturkreds, er der med sikkerhed en repræsentant fra  Det Muslimske Borderskab  tilstede.

De overvåger alt. Det er deres opgave, og gør de det, flyder de store pengestrømme lifligt fra den ultra-konservative  wahibistiske  islamiske verden.

Det vil i praksis sige det saudi-arabiske kongedømme i Saudi-Arabien.

En sådan magt-base er nyhedskanalen Al Jazeera.

Her er der netop opstået en konflikt imellem fem kvindelige studieværter, der har sagt op i protest mod hvordan TV-stationen har håndteret en intern klage over chikane fra en mandlig overordnet.

Det drejer sig om en redaktør, Ayman Jaballah, der er kendt for sine ultra-konservative holdninger og forbindelser til Det Muslimske Broderskab. Han har ifølge otte af stationens kvindelige studieværter chikaneret dem alle, fordi han fandt deres tøj og makeup for udfordrende.

Ifølge LA Times skriver den  libanesiske avis AS-Safir, at en intern undersøgelse af de kvindelige værters klage blev iværksat for flere måneder siden.

Konklusionen på underøsgelsen blev, ”at TV-stationen mente at have ret til at diktere udseendet på sine værter.” Det fik fem af de otte underskrivere på klagen til at sige op i protest.

Al-Jazeera  har over for den libanesiske avis La Times nægtet at kommentere    værtudvandringen.

Poul Vinther Jensen

Kilde: B.T. Tirsdag den 1. Juni 2010. Line Holm Nielsen.

Fremhævelse: PVJ.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018