06.05.2010

Thorbjørn Jagland.

Iflg. "The Guardian" er Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland bekymret for de to karikaturtegnere

Thorbjørn Jagland.

Ifølge den britiske avis The Guardian, er Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland bekymret for de to karikaturtegnere,  Kurt Westergaard og  Lars Vilks

Udtalelserne  faldt i forbindelse med verdens pressefrihedsdag, som er den 3. Maj.

T. Jagland siger bl.a følgende:

”De er begge under trusler fra islamister for deres karikaturer af Muhammed og af islam. De er ikke i fængsel, men truslerne om vold vil gøre deres liv til et fængsel.”

”Som generalsekretær i Europarådet er jeg overbevist om, at friheden til at udtrykke sig er fundamental for vores værdier., og noget som alle 47 medlemslande må forsvare uden kompromisser og uden undskyldninger.”

Thorbjørn Jagland minder om, at retten til frie ytringer fremdeles er truet mange steder i verden, og fremhæver især, at Google valgte at forlade Kina på grund af censur , og at den populære amerikanske  film  Sout Park, blev censureret efter islamisternes trusler mod skaberen af filmen.

Jagland nævner også  arrestationen af redaktør Eynulla Fatullayev, som udgav en russisksproglig  oppositionsavis i Azerbaijan.

Han er  en prisvindene journalist, der har gjort sit arbejde. Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol  har vedtaget, at  Eynulla Fatullayev skal sættes på fri fod.

Poul Vinther Jensen

Kilde: The Guardian den 3. Maj 2010.

Fremhævelse: PVj.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.