02.05.2010

Tysk frygt.

ZDF aflyser udsendelse med Kurt Westergaard

Tysk frygt.

I Tyskland, hvor det Muslimske Broderskab  står  særdeles stærkt,  er frygten for islamisk gengældelse en realitet. Lederen af  Broderskabet Al-Zayatt, har været leder af den saudiske organisation, World Assembly of Muslim Yout (WAMY).

Det er her man styrer de store moskebyggerier, og efterfølgende kontrollerer hvad der  bliver sagt. Det er her, man beslutter hvad der skal  gøres, hvis nogen taler imod islam.

Det er derfor ikke helt uproblematisk, at være vært for  et begreb som ytringsfriheden. Frygten i Tyskland,  for islamiske kræfters gengældelse overfor  bogudgivelser, kunstudstillinger, o.a. er mindst lige så stor som tilfældet i Skandinavien.

Det er nu tilfældet i forbindelse med bladtegner Kurt Westergaards planlagte deltagelse i  ZDF´s populære Markus Lanz Show.

Her skulle Kurt Westergaard  have deltaget , og givet et interview. Men det bliver ikke til noget. Den tyske medievirksomhed har valgt at aflyse optagelserne på grund af frygt for medarbejdernes liv og sikkerheden omkring og efter tv-showet.

Det oplyser galleriejer Erik Guldager fra Galleri Draupner i Skanderborg, der også skulle have deltaget i programmet. Galleri Draupner har to gange ustillet værker af Kurt Westergaard.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten den 1. 5. udtaler Erik Guldager  følgende til Christian Nørgaard Larsen.

”ZDF er angiveligt under pres fra en eller flere grupperinger. Det er endnu et eksempel på censur og selvcencur grundet frygt for voldelige repressalier, hvilket jeg dybt skal beklage.

Fremtiden tegner med hensyn til åbenhed, frihed og debat mere mørk end tidligere.”

Erik Guldager mener, at vold og trusler i stadig højere grad sætter tydelige aftryk i debatten om censur, selvcensur og ytringsfrihed. I så høj grad, at debatten ofte forstummer.

Han siger endvidere:

Kurt skulle have talt om, hvordan han er kommet videre med sit liv efter truslerne, og jeg skulle have kommet ind på, hvordan det er at have hans tegninger på mit galleri.

Men i går ringede en medarbejder fra ZDF for at fortælle, at optagelserne var  aflyst. Hun sagde, at man ikke kunne garantere for Kurts sikkerhed og erkendte senere, at man frygtede for medarbejdernes liv og sikkerhed.”

ZDF vil ifølge JP udtale sig om sagen på mandag.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten den 1. Maj 2010 kl. 18:24, Christian Nørgaard Larsen.

Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.