02.05.2010

Følg Belgien; Lars Løkke Rasmussen.

Belgien det første europæiske land, der forbyder burka, niqab og andre heldækkende dragter.

Følg Belgien; Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Ritzau den 29 april 22:O5, har det belgiske underhus stemt for at forbyde den islamiske burka på offentlige steder. Ingen stemte imod og kun to afstod fra at stemme.

Dermed er Belgien ved at blive det første europæiske land, der forbyder burka, niqab og andre heldækkende dragter. Det er et godt signal til alle, der vil bevæge sig i det offentlige rum i Europa. Her  bør man kunne vedkende sig selv,  - vil man ikke det, må prisen være, at man ikke kan leve i det sekulære  Europa.

Ifølge nyhedsbureauet  Belga, kan forbuddet først træde i kraft, når det har været til afstemning i parlamentets andet kammer. Men også her ventes det ligeledes at blive vedtaget.

Afstemningen i underhuset skulle have fundet sted i sidste uge, men blev udskudt efter regeringen  trådte tilbage. Det er endnu uvist, hvornår Senatet kan stemme om spørgsmålet.

Belgien har på nuværende tidspunkt et forretnings ministerium. Men iagttagere forventer, at landet afholder valg i juni.

Lederen af det liberale MR-parti  Daniel Bacquelaine  fastslår, at det ikke handler om diskrimination. Han betoner, at det er et spørgsmål om at sikre, at man kan identificere personen bag tøjet.

Ja, det er præcis hvad det handler om. Det er helt uforståeligt, at ministeriet Lars Løkke Rasmussen, kan se bort fra dette grundlæggende sekulære princip. Hvad skal man bruge de liberale principper til, hvis ikke man kan vedkende sig selv i det fælles offentlige rum.

Forud for afstemningen i det belgiske underhus, advarede Isabelle Praile , der er næstformand for en af Belgiens muslimske organisationer, om at forbuddet vil danne en farlig præcedens. Hun siger hertil:

” – I dag er det fuld tilsløring, i morgen er det sløret, dagen efter vil det blive sikhernes turban, og så vil det måske blive miniskørtet,”

Flere menneskerettighedsorganisationer har ligeledes kritiseret loven.

Bl.a. Human Rights Watch, her siger talskvinden Judith Sunderland følgende:

” Det er en krænkelse af dem, der selv vælger at være tildækkede, og det gør intet for at hjælpe dem, der er tvunget til det.”

Det er tomme ord, ingen europæer bør bruge nogen tid på.

Ifølge lovteksten kan personer, der overtræder burkaforbuddet, idømmes en  bødestraf på 25 euro ( cirka 185 kr.) eller op til syv dages fængsel.

Forbuddet vil gælde på offentlige steder som gader, parker, sportsanlæg og kommunale og statslige bygninger.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ritzau den 29. April.

Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.