10.04.2010

"Mig og Muhammed"

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Brudstykke fra bogen ”Mig og Muhammed” af forfatteren Mikael Jalving.

Brudstykke fra  bogen  ”Mig og Muhammed” af forfatteren Mikael Jalving.

”Egentlig er det mærkeligt. Her gik nogle af os og troede, at det efterhånden tyndede ud i rækkerne af  storbytosser. Ny Alliance er for længst lagt i graven, de Radikale nærmer sig spærregrænsen, finanskrisen har flyttet opmærksomheden fra det overflødige til det akutte, ligesom Hævneren fra Hvidovre, alias den 28-årige somalier, der nytårsdag i år forsøgte at myrde Kurt Westergaard, har hamret en økse gennem den misforståelse, at Muhammed-tegningerne ikke handlede om  ytringsfrihed, hvilket må få det til at dæmre  for de sidste og sløveste knive i skuffen.

Men ak. Èn gang storbytosse, altid storbytosse. Faktisk virker det, som om der bliver flere af dem, især på samfundets øverste trin. Overklassen af tumper vokser  ganske simpelt, og der findes tilsyneladende intet middel imod det, modsat så mange andre plager som f.eks.  gonor ré og mæslinger.

Jeg orker egentlig ikke at nævne Karen Thisted, som kaldte Kurt Westergaard en kryster, fordi han ikke løb ind i stuen med stok og på gamle ben for at hente sit barnebarn med det ene ben i gips, før Øksemanden  hakkede dem begge til plukfisk. Men nu har jeg gjort det.”

Poul Vinther Jensen

Kilde: Bogen ”Mig og Muhammed” forfatter ph.d. i historie Mikael Jalving

            Trykkefrihedsselskabets Bibliotek

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810