09.04.2010

Tariq Ramadans venner.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hvordan bærer han sig ad med at optræde som moderat muslim?

Tariq Ramadan´s  venner.

For et par dage siden, kunne den kendte islamiske prædikant Tariq Ramadan, klappe i sine hænder. For første gang siden 2004, besøger han USA, som han ellers har været forment adgang til. Her skal han tale ved et arrangement på Manhattan, hvor bl.a. PEN er med som arrangør.

Baggrunden for Ramadans indrejsetilladelse til USA er, at en række  organisationer har ført en retssag, bl.a. Det Amerikanske Akademi for Religion og Den Amerikanske Sammenslutning af Universitetsprofessorer, med det sigt at få Tariq Ramadans indrejseforbud ophævet.

Det lykkedes ved en appelsag i Højesteret.  Derefter gav den amerikanske udenrigsminister Hilary Clinton  Tariq Ramadan indrejsetilladelse.

Tariq Ramadan, der til daglig er gæsteprofessor ved  Oxford University  i Storbritannien, betragtes som en af Europas mest  lærde personer, når det gælder Islam.

Det skal nok passe. Hans Farfar, var en af grundlæggerne af  Det Muslimske Broderskab, der i dag er den afgørende islamiske organisation i den vestlige verden, - her især Europa. Hans far Said Ramadan, er en af nøglefigurerne i opbygningen af  det store politiske netværk i Europa, som Broderskabet styrer og kontrollerer.

Hans bror Hani,  er ligeledes en central person når det gælder prædikant virksomhed af Islam. Hvis man undersøger, hvem  Tariq Ramadan plejer omgang med, kan der nævnes  lederen af  Islamische Gemeinschaft in Deutschland (IGD)  Al-Zaryatt.

Den tyske forsker Udo Ulfkotte har påpeget, at Ramadan i forordet til den tyske udgave af To Be a European Muslim takker al-Zayatt ” uden hvem denne bog ikke havde været mulig.”

Men al-Zayatt, har andre gøremål, han  har  været leder af den saudiske organisation,  World Assembly of Muslim Yout  (WAMY), der spreder saudisk litteratur overalt i verden. I 2002 kom al-Zayatt  i de tyske myndigheders søgelys, mistænkt for at kanalisere mere end to millioner dollar videre til en al-Qaeda relateret velgørenhedsorganisation.

En anden ”kammerat” er den belgiske konvertit, orientalisten  Yahya Michot , der har undervist  i islamiske studier på det katolske universitet i Louvain i Belgien. Dertil formand for Det Belgiske Råd af Muslimer.
Han har bl.a. hævdet, at  drabene på de 7 trapistmunke, - der blev udført af  den  algeriske terrorgruppe Groupe islamique armé  (GIA) i  1996, var selvforskyldt, fordi  munkene, blandede sig med den lokale befolkning, og derved kunne lokke muslimerne væk fra den rette vej.
Da Morgenavisen Jyllands-Posten bragte de berømte Muhammedtegninger, sammenlignede han det med Talebans sprængning af de store Buddha-statuer  i Afghanistan.
I dag har ´Michot forladt sit fædreland, og underviser i isalmisk teologi på Oxford University.

Her er vor ”ven” Tariq Ramadan som bekendt også ansat som gæsteprofessor.
I forordet til Yahya Michot´s  bog  fra 2002, Musulmans en  Europe  (Muslimer i Europa), skriver Tariq Ramadan rosende om Michot og betegner ham som en ”broder og en ven”.

Hvordan han bærer sig ad med at optræde som moderat muslim, og  samtidig være ven  med en mand, der lægger ansvaret for en massakra på ubevæbnede og fredelige munke på munkene selv. Ja, det spørgsmål  kan de amerikanske  universitetsfolk og PEN, passende stille Tariq Ramadan.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Sappho.dk
            ”Mod Mørket Det Muslimske Broderskab i Europa” Forlaget Lysias.
              Forfatter Helle Merete Brix.
             

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810